Menu
RSS
Κυριακή, 14/06/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Λαϊκή Συσπείρωση: "Εκτεθειμένη είναι η Περιφερειακή αρχή Νίκα για τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας"

Λαϊκή Συσπείρωση: "Εκτεθειμένη είναι η Περιφερειακή αρχή Νίκα για τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας"

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρση Πελοποννήσου εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της σε σχέση με τις ελλείψεις απαραίτητου μόνιμου προωπικού στις υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυβέρνηση και Περιφερειακή αρχή βάζουν «ταφόπλακα» στην στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, στρώνοντας τον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων!

Εκτεθειμένη είναι η Περιφερειακή αρχή Νίκα για την τραγική κατάσταση που υπάρχει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ότι αφορά τις ελλείψεις απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.

Για ακόμα μια φορά αποκαλύπτεται η υποκριτική στάση, μαζί με τις υπόλοιπες περιφερειακές αρχές, να υπερασπίζονται  την ανάγκη για στελέχωση των υπηρεσιών μόνο στα λόγια, αφού στην πράξη  δεν μπορούν  να κρύψουν την συμφωνία τους με τις επιλογές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, να προβάλλουν ως μονόδρομο τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων, τις εκχωρήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αποκαλυπτική για τα παραπάνω είναι η πρόσφατη διαδικασία, σε ότι αφορά το αίτημα για τον «πολυετή προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού Δημόσιας Διοίκησης 2022 – 2025» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και ενώ η απόφαση της οικονομικής επιτροπής (αρ.367/2021, ΑΔΑ:ΩΗΜ87Λ1-ΕΨΑ), ήταν συνολικά για κάλυψη 224 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων, εντούτοις το αίτημα που εστάλη για νέες προσλήψεις, (σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών), προβλέπει ελάχιστες θέσεις και αφορά την κάλυψη μόνο των προβλεπόμενων αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης!!

Αντί να εναντιωθούν στις κυβερνητικές επιλογές, ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με τον «κόφτη» του υπουργείου Εσωτερικών, όπως αποτυπώνεται στην εγκύκλιο (ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/74/οικ.2775/3-3-2021), ότι «το σύνολο των θέσεων προς κάλυψη μέσω προσλήψεων που ζητά ο φορέας για κάθε έτος, πρέπει να είναι μικρότερο ή ίσο με το άθροισμα των εκτιμώμενων (αυτοδίκαιων) αποχωρήσεων προσωπικού»!!!

Αντί να καταγγείλουν ότι ο περιβόητος «ψηφιακός μετασχηματισμός» του κράτους δεν τους επέτρεψε να υποβάλουν το εγκεκριμένο και ψηφισμένο δικό τους σχέδιο, το οποίο ούτως ή άλλως είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες  για ανθρώπινο δυναμικό και τις κενές θέσεις του οργανισμού, γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια την έστω και «κουτσή» απόφαση της Ο.Ε., για να «συμμορφωθούν» τελικά με αυτά που λέει το ΥΠΕΣ, για λογαριασμό της κυβέρνησης της ΝΔ! Ότι «ξεχάστε τις κενές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια και περιοριστείτε μόνο σε αυτές που θα δημιουργηθούν»!! Όσες βέβαια και από αυτές εγκριθούν γιατί ακόμα δεν έχει βγει η προκήρυξη ούτε για τις ελάχιστες «εγκεκριμένες» προσλήψεις του 2020! Τόση κοροϊδία!!

Όλα αυτά αποκαλύπτουν την πραγματική πρόθεσή τους να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων με σταθερή δουλειά και να αυξηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με «ομηρία» και μάλιστα με απαράδεκτες αδιαφανείς διαδικασίες χωρίς κριτήρια και μοριοδότηση, όπως έκαναν πρόσφατα με τις ρουσφετολογικές προσλήψεις συμβασιούχων λόγω covid! Θέλουν μειωμένες αποδοχές και μειωμένα δικαιώματα. Θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια τους, όπως ακριβώς έκανε και η προηγούμενη αρχή Τατούλη, για να προωθούν ταυτόχρονα τους Αναπτυξιακούς οργανισμούς, τα ΣΔΙΤ και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων!

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Απέναντι σε αυτές τις επιλογές μονόδρομος είναι η απαίτηση για:

  • Μόνιμη δουλειά για όλους. Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες, με διαφανείς διαδικασίες, αδιάβλητο σύστημα και μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια.
  • Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων, των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

3 σχόλια

  • γωγώ
    γωγώ Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 19:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ πλάκα έχει ο Γόντικας...θέλει να κάνει κριτική δήθεν στο Νίκα και του λέει για τους διορισμούς! Τι σχέση έχει ο Νίκας με τους διορισμούς ρε παιδιά? μπορεί να διορίσει υπαλλήλους ο Νίκας? τίποτα άλλο δεν έχεις να πεις? Επί Τατούλη ήσουν λαλίστατος...τώρα άκρα του τάφου σιωπή...

  • Πασχαλίτσα
    Πασχαλίτσα Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 18:32 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΛΑ ΝΙΚΟΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ! ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ

  • αγριολούλουδο
    αγριολούλουδο Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 16:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Πω πω φοβερή κριτική !! Θυμήθηκε ο Γόντικας να κάνει αντιπολίτευση στο Νίκα γιατί ο Πετράκος και ο Τατούλης τον έχουν κράξει ότι είναι το δεκανίκι του !! Καλά ρε Νικόλα δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι ρεζίλι?

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...