Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην Τρίπολη ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ Ι. Βαρδακαστάνης - Συνάντηση με Νίκα και ανακοινώσεις για νέα έργα στο ΕΣΠΑ (vd)

Στην Τρίπολη ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ Ι. Βαρδακαστάνης - Συνάντηση με Νίκα και ανακοινώσεις για νέα έργα στο ΕΣΠΑ (vd)

Συνάντηση είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ, Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου, Νίκο Καραλή. Θέμα της συζήτησης ήταν η ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα βοηθήσουν τα άτομα με αναπηρίες.

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι «τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν στην ένταξη νέων ανθρώπων με αναπηρία στην αγορά εργασίας, είτε κάνοντας τη δική τους δουλειά, είτε για να εκπαιδευτούν». Σύντομα θα γίνουν προτάσεις από την Ομοσπονδία για ένταξη προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ ενώ θέλησε να τονίσει τα εξής … «Το υποσχέθηκα στον Πρόεδρο και θα το δείτε και στην πράξη. Θέλουμε να είμαστε η πρωτοπόρος Περιφέρεια στην υποστήριξη ατόμων με αναπηρία και σας υπόσχομαι ότι αυτό θα γίνει πράξη». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τη διαχειριστική αρχή για τις προσπάθειες που κάνει και αφορούν την προώθηση τέτοιων ενεργειών «που δείχνουν κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη».

Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ, κύριος Ιωάννης Βαρδακαστάνης και είπε: «Πιστεύουμε βαθιά ότι αυτό το έργο, τα επόμενα 3 χρόνια θα δημιουργήσει μία άλλη κατάσταση στις τοπικές κοινωνίες στην Πελοπόννησο […] και σε κάθε σπίτι που έχει άτομο με αναπηρία και χρόνια πάθηση. Αυτό θα οφείλεται στην πολιτική βούληση του περιφερειάρχη και στην τεχνοκρατική επάρκεια της διαχειριστικής αρχής υπό τον Αντώνη Ψαράκη και στη μεγάλη κινητικότητα και δράση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας των ατόμων με αναπηρία υπό τον Νίκο Καραλή». Τέλος, απευθύνθηκε προς όλους λέγοντας ότι θα εργαστούν αδιάκοπα και με διαφάνεια σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση των πόρων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία όλης της Περιφέρειας ενώ θέλησε να περάσει και το δικό του μήνυμα λέγοντας ότι «η αναπηρία ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας είναι παντού».

Τέλος, μίλησε ο κύριος Καραλής ο οποίος είπε ότι «χάρη στο ΕΣΠΑ όλος ο κόσμος της Πελοποννήσου θα ευαισθητοποιηθεί σε ό,τι αφορά τα άτομα με αναπηρίες. Με τη βοήθεια του περιφερειάρχη και του Προέδρου όλα θα έχουν θετική έκβαση».

Β.Γ.

2 σχόλια

  • ΔΙΚΑΙΟΣ  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
    ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 14:35 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝ? ΑΦΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ! ΠΕΤΡΟ ΠΙΑΣΤΗΚΕΣ ΚΟΤΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ!

  • Κακός  Λύκος
    Κακός Λύκος Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 14:33 Σύνδεσμος σχολίου

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ? ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΛΗ? ΚΡΙΜΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...