Για 5 έργα συζήτησαν Νίκας - Καμπύλης
Συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γεώργιο Καμπύλη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως:
- ανάπλαση παραλιακής ζώνης στον Ατσίγγανο, έργο που θα γίνει από την Περιφέρεια
- μελέτη αναστήλωσης του Βυζαντινού Ναού στον Άγιο Ιωάννη Βόρειας Κυνουρίας
- αποκατάσταση του Ι.Ν. των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Άγιο Πέτρο Βόρειας Κυνουρίας
- Κάστρο παραλίου Άστρους
- Έπαυλη του Ηρώδη, στην Εύα Κυνουρίας
Ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε, επιπλέον, και με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τη δρομολόγηση όλων των παραπάνω ζητημάτων, ενώ τόνισε πως θα υπάρξει αμέριστη βοήθεια προς το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας από την Περιφέρεια, γιατί όλα αυτά που δρομολογούνται θα προβάλουν την περιοχή και θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητά της.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο, προχωρά στην υπογραφή εκκένωσης από καταπατητές απαλλοτριωμένων περιοχών, στο παρελθόν, για τη σωστή χάραξη του περιφερειακού δρόμου ‘Αστρους.
Σχετικά Άρθρα
- Η αξιοποίηση της Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο
- Τηλεδιάσκεψη για την αξιοποίηση του Δασικού Χωριού στα Άνω Δολιανά
- Λιμάνι Παραλίου Άστρους | Έκλεισε η πρόσβαση για πολίτες μετά την τελευταία κακοκαιρία - Ακολουθεί πραγματογνωμοσύνη και έργα έκτακτη ανάγκης
- Συμμετοχή του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργου Καμπύλη, στη διημερίδα ΕΣΠΑ στο Ναύπλιο
- Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας: "Είμαστε συγκλονισμένοι από τον αδόκητο χαμό του λιμενικού Ανδρέα Αραχωβίτη"






