Menu
RSS
Δευτέρα, 21/06/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Τατούλης για "Τζάνε - Καλαμάκι": "Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα, συστηματικά απαξιώνει το χώρο και το έργο"

Τατούλης για "Τζάνε - Καλαμάκι": "Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα, συστηματικά απαξιώνει το χώρο και το έργο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6.5.2021

Άμεση αναπομπή από την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) της απόφασης που αφορά τη συνέχιση των εργασιών του οδικού άξονα Τζάνε-Καλαμάκι, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» κ.Πέτρος Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης μαζί με τα μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Απόστολο Γκούνη, κα. Αντωνία Μπούζα και κα. Ντίνα Νικολάκου επισκέφτηκαν χθες (5-5-2021) στο Πεταλίδι, την περιοχή των ανασκαφών των αρχαιοτήτων της Αρχαίας Κορώνης, η οποία αποκαλύφθηκε  με τη διάνοιξη του οδικού άξονα Τζάνε-Καλαμάκι.

Ο κ.Τατούλης σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο χώρος των αρχαιοτήτων στο Πεταλίδι που αποκαλύφθηκε με τη διάνοιξη του οδικού άξονα Τζάνε-Καλαμάκι, είναι ένα έργο πνοής, τόσο ζωτικό, τόσο μεγάλης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εφάμιλλο σε αξία σαν της Αρχαίας Μεσσήνης και της Αρχαίας Θουρίας. 

Είναι ένα έργο που έχει περάσει από πολύ μεγάλες δυσκολίες, το οποίο όμως το έχει αποδεχθεί ολόκληρη η τοπική κοινωνία. Είναι ένα έργο που εμείς ως Περιφερειακή Αρχή το θωρακίσαμε επιπλέον με 7 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί, αλλά και να ευοδωθούν οι προσπάθειες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για να το αναδείξουν.

Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα, συστηματικά απαξιώνει το χώρο και το έργο, λαϊκίζοντας και στρουθοκαμηλίζοντας πως πρόκειται για έργο που έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα.

Αυτή τη στιγμή, τόνισε ο Πέτρος Τατούλης δεν έχει ολοκληρωθεί το οικονομικό αντικείμενο της πράξης που εμείς ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε εντάξει και πρέπει η σημερινή Περιφερειακή Αρχή να μεριμνήσει για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της.

Καλούμε τον κ.Περιφερειάρχη να σταματήσει τις παλινωδίες και τις αντικρουόμενες δημόσιες δηλώσεις του, οι οποίες οδηγούν την πορεία του έργου σε αδιέξοδο με ορατό τον κίνδυνο της μη ολοκλήρωσης του.

13 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 09:33 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΚΟΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ! ΡΕ ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΟΙ ........ ΑΝΘΡΩΠΕΣ !!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 23:22 Σύνδεσμος σχολίου

  Μεγάλη κατάντια εάν περιμένουμε την επάνοδο του ΤΑΤ. Είδαμε και τον ίδιο και το έργο του για 10 ολόκληρα χρόνια, απογοητευτήκαμε και είπαμε "άει σιχτίρ". Τώρα ζούμε το φαινόμενο "Ν" και τραβάμε τα μαλλιά μας. Έπαρση, προσβολές, ψέματα, μικροπρέπεια. Άριστα ΜΟΝΟ στις πολλές θεατρικές παραστάσεις που δίνονται.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 20:37 Σύνδεσμος σχολίου

  πως τον έλεγε 16.23 ένας καλός σχολιαστής " Ο ΑΔΟΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ " εδω γελανε φυσικά

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 19:55 Σύνδεσμος σχολίου

  16.23 ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ ΕΖΕΙΣ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ...................Ο ΕΥΘΥΣ !!!!! Ο ΔΟΚΗΣΙΣΟΦΟΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 16:23 Σύνδεσμος σχολίου

  ENA EINAI TO ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΑΤΟΥΛΗ , ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΘΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ . ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ , ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 19:58 Σύνδεσμος σχολίου

  MΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΛΜΑΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΤΟΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ !!!!!

 • Κακός Λύκος
  Κακός Λύκος Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 14:40 Σύνδεσμος σχολίου

  Γιατί φίλοι μου ανησυχείτε τόσο πολύ για τον Τατούλη?
  Γιατί ταράζεστε κάθε φορά που παρεμβαίνει και λέει την άποψη του? Γιατί αναφέρετε συνεχώς ότι πρέπει να πάει σπίτι του?
  ΧΑΧΑ έχω καταλάβει την αγωνία σας!!! Αντιλαμβάνεστε ότι έρχεται...γιατί ακόμα και οι μεγαλύτεροι εχθροί του Τατούλη βλέπουν πλέον ότι ο Καλαματιανός δεν τραβάει!!!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 14:09 Σύνδεσμος σχολίου

  ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ . FIFTY-FIFTY HTAN. KAI MAΛΙΣΤΑ NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ! ΛΙΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ . ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ...... ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΗΓΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΡΟΜΟ . Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ . ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΝΙΚΑΣ ..... ΤΟ ΑΠΕΝΤΑΣΣΕΙ .... ΕΛΑΦΡΙΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ......

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 23:56 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο Νίκας εξελέγη πανηγυρικά, αγαπητοί, ενώ ο Τατούλης απεστρατεύθη μετ' επαίνων και αμετακλήτως... Και δικαίως! Δέκα χρόνια τί έκανε; Έχει και το θράσος να μιλάει για τον δρόμο!...

 • Truth
  Truth Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 23:41 Σύνδεσμος σχολίου

  Πάλι τα πληρωμένα Νικα πιάσανε δουλειά
  Συνταξιούχος ο,Τατουλης ενω ο νεαρός ΝΙκας τωρα έπιασε δουλειά ? ποσα χρονια έχει συνταξιοδοτηθεί ο κυριουλης ?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...