Menu
RSS
Δευτέρα, 21/06/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Πετράκος: "Χειρότερος ο Τατούλης από τον Νίκα για το Τζάνε-Καλαμάκι"

Πετράκος: "Χειρότερος ο Τατούλης από τον Νίκα για το Τζάνε-Καλαμάκι"

Δήλωση Θ. Πετράκου

Οι δηλώσεις του κ. Τατούλη για το Τζάν ε – Καλαμάκι μετά την επίσκεψή του στον χώρο προχθές (5-5-2021) είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες και πολύ χειρότερες από τις δηλώσεις του κ. Νίκα. Διότι:

1)  Ο κ. Τατούλης δεν ζήτησε μόνο αλλαγή της απόφασης του ΚΑΣ, όπως ο κ. Νίκας αλλά ζήτησε τη συνέχιση του δρόμου από τον αρχαιολογικό χώρο όπως είχε σχεδιαστεί!!!

Είναι τραγικό ο επί 9 χρόνια Περιφερειάρχης και 3 χρόνια Υφυπουργός Πολιτισμού να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι η πρότασή του αυτή σημαίνει καταστροφή μεγάλου μέρους της Αρχαίας Κορώνης. Με δεδομένο ότι ο κ. Τατούλης είναι ευφυής άνθρωπος, την τραγική αυτή πρόταση την κάνει μόνο και μόνο για να μην παραδεχτεί ότι έχει ευθύνες και αυτός γιατί επί 7 χρόνια δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να είναι λάθος ο σχεδιασμός της όδευσης του δρόμου.

2) Δήλωσε  ότι: « τα αρχαία αποκαλύφθηκαν λόγω της κατασκευής του δρόμου. Επειδή είναι αδύνατον ο κ. Τατούλης  να μην γνωρίζει ότι ο αρχαιολογικός χώρος ήταν γνωστός πολύ πριν τη δημοπράτηση του δρόμου και επίσης είναι αδύνατον να μην γνωρίζει ότι το 2005 που ήταν Υφυπουργός Πολιτισμού έγινε πολύ μεγάλο συνέδριο στο Πεταλίδι από την τότε Δημοτική Αρχή. Προφανώς τα γνωρίζει όλα.  Αλλά επειδή θεωρεί τον εαυτό του αλάνθαστο και Μεσσία δεν θέλει να παραδεχτεί και τις δικές του ευθύνες.

Συνεπώς δεν κατέβηκε ο κ. Τατούλης στο Πεταλίδι για να ακούσει και να σκεφτεί αλλά για να μας πει ότι: «ο Τατούλης δεν κάνει ποτέ λάθος». !!!

Επειδή όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και πρέπει και ο δρόμος να γίνει γρήγορα αλλά και η Αρχαία Κορώνη όχι μόνο να μην καταστραφεί αλλά να αναδειχθεί, δεν πρέπει οι τύχες του δόμου και της Αρχαίας Κορώνης   να αφεθούν στις εμμονές και στο αλάνθαστο των κκ.. Νίκα και Τατούλη, οι οποίοι ούτε αυτοκριτική θέλουν να κάνουν ούτε τις ευθύνες τους να αναγνωρίσουν. Κυρίως όμως επειδή   οι προτάσεις τους είναι καταστροφικές και αδιέξοδες, οφείλει το ΠεΣυΠ και ο κάθε συνάδελφος χωριστά να αναλάβει τις ευθύνες του.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους αλλά και τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος να στηρίξουν τη πρόταση μας.   «Να γίνει έκτακτο και ειδικό Περιφερειακό Συμβούλιο για το σοβαρό αυτό θέμα, στο οποίο πρέπει να κληθούν, όπως έχουμε τονίσει, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γ. Διδασκάλου, η κ. Ε. Μηλίτση, ο Γ. Μουταφίδης, ο κ. Α. Ψαράκης, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος κ.κ. Γ. Αθανασόπουλος και Π. Καρβέλας αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Πεταλιδίου κ. Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος.

Η πρότασή μας έχει οριοθετημένη ατζέντα, η οποία συνοψίζεται στην πρόταση «Να ολοκληρωθεί άμεσα ο δρόμος χωρίς να καταστραφεί η Αρχαία Κορώνη, αλλά να αναδειχθεί και να αποτελέσει ένα σημαντικό επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο».»

Οι λύσεις υπάρχουν. Ή χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για την κατασκευή της σήραγγας όπως προβλέπει η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) ή αν μπορεί να προχωρήσει με σύντομες και κατεπείγουσες διαδικασίες με νομοθεσία ανάλογη των έργων των Ολυμπιακών Αγώνων η αλλαγή της παράκαμψης Πεταλιδίου πιο Δυτικά, όπως είχε προτείνει κατά τον σχεδιασμό της η τότε Δημοτική Αρχή Πεταλιδίου, ώστε να παρακάμπτεται από Δυτικά ο αρχαιολογικός χώρος.

Υ.Γ. Δεν είναι κακό για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά να παραδεχόμαστε ότι μερικές φορές κάνουμε και λάθη και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

Θανάσης Πετράκος

3 σχόλια

 • καυτερή πιπεριά
  καυτερή πιπεριά Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 14:34 Σύνδεσμος σχολίου

  ΘΑΝΑΣΗ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 14:12 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΕΤΡΑΚΟ στενοχωρείς την αγία οικογενεια και αυτό δεν είναι πρέπον ! Γιατί βγάζουνε νυχάκια Λαυρεωτικά !!!!!!! Χα χα χα ο Πέτρος το είχε κατά νου αλλά δεν πρόκανε ! Τώρα τάχα περιοδεύει και βγάζει δελτια τυπου ο αχρηστουλης !!!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 12:42 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΕΤΡΑΚΟ , ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ .......ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ...... ΑΝΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...