Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίθεση Μπούζα σε Μπουντρούκα - "Είναι απαράδεκτη η πρότασή του"!

Επίθεση Μπούζα σε Μπουντρούκα - "Είναι απαράδεκτη η πρότασή του"!

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ                                        Καλαμάτα 12 Μαΐου 2021

                                                                               ΠΡΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

                                                                                              ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

                                                                                               κ. ΕΜΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΑΝΤΖΟ

                                                                              ΚΟΙΝ:1. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

                                                                                          ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ.Απόστολο ΓΚΟΥΝΗ

                                                                                     2.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΠΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                                      Κ.Γεώργιο ΡΑΛΛΗ

Δημοκρατικότητα στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου-Απαράδεκτη  πρόταση επικεφαλής  Πελοποννησιακής Συμμαχίας κ.Γιάννη Μπουντρούκα

κ .Πρόεδρε 

     Από τις 9 Απριλίου σας έχω καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, προκειμένου να αρχίσουν να διενεργούνται δια ζώσης οι συνεδριάσεις του Περιφ.Συμβουλίου Πελοποννήσου, με όλες τις διαδικασίες ασφάλειας κατά COVID19  που προβλέπει η Πολιτεία,  προκειμένου να διασωθεί ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από την κατρακύλα της απαξίωσης, της  γελοιοποίησης, αλλά  και της εκ μέρους σας και εκ μέρους του εντολέα σας κ.Περιφερειάρχη, αυταρχικότητας , αλλά απάντηση δεν έλαβα.

    Οι τραγελαφικές τελευταίες συνεδριάσεις όπου πρωτοφανή αντιδημοκρατικά και  αυταρχικά γεγονότα σημάδεψαν τον Περιφερειακό  θεσμό, στις συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις , με κλεισίματα μικροφώνων, μεθοδεύσεις  για να μη ληφθούν αποφάσεις  του οργάνου σε καίρια ζητήματα του τόπου και της δημοκρατικής λειτουργίας του, αποχωρήσεις της πλειοψηφίας, αποκλεισμοί  της μείζονος αντιπολίτευσης από όσα ορίζει ρητά ο νόμος, μη συζήτηση επερωτήσεων, ‘η συζήτησή τους άκαιρα, παραπομπή όλων των θεμάτων με σοβαρά οικονομικά μεγέθη απ΄ευθείας στην Οικονομική Επιτροπή  όπου δεν τηρούνται στοιχειωδώς οι δημοκρατικές διαδικασίες κ.α. πολλά δυστυχώς, τα οποία,  δεν έχουν τέλος.

   Σήμερα διάβασα την εξωφρενική πρόταση του επικεφαλής της Πελοποννησιακής Συμμαχίας κ.Γιάννη  Μπουντρούκα, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω , χωρίς κάποια δημοκρατική νομιμοποίηση δηλ. γνωστή εκ των προτέρων προγραμματική  συμφωνία ως όριζε η  δημοκρατικώς εννοούμενη συνεργασία,  ανέλαβε με ιδιωτική συμφωνία, παραβιάζοντας τη δημοκρατική νομιμότητα ΕΜΜΙΣΘΟΣ Σύμβουλος του κ. Νίκα, χωρίς να βασίζεται η συνεργασία αυτή  σε κάποιο κείμενο αρχών από την αρχή της θητείας της Περιφ.Αρχής .

Ως έμμισθος συνεργάτης του κ.Νίκα, καίτοι κατέχει καίριο τομέα της Ανάπτυξης του τόπου, συνήθως απουσιάζει των συνεδριάσεων, δεν ενημερώνει το Σώμα επί των πρωτοβουλιών του αντικειμένου που έχει αναλάβει  και δεν έχει κάνει όπως κανείς  άλλωστε από την Περιφερειακή . Αρχή απολογισμό στον Α΄χρόνο της θητείας και οσονούπω και του Β΄χρόνου της θητείας τους.

Η πρόταση του κ. Μπουντρούκα για ενεργοποίηση  άτυπου οργάνου επικεφαλής Παρατάξεων  είναι άκρως αντιδημοκρατική,  αντιθεσμική και  μέσω αυτής επιχειρείται να δημιουργηθεί Συμβούλιο δύο ταχυτήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θεωρώ ότι η πρόταση αυτή, είναι σε απόλυτη συνεννόηση με τον κ.Περιφερειάρχη που ως γνωστόν ενοχλείται σφόδρα από τη λειτουργία του οργάνου, χαρακτηριστικό  άλλωστε πως παρεμβαίνει  αντιδεοντολογικά στις συνεδριάσεις  και πως από τις 19-4-2021 δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα Περιφ.Συμβούλιο καίτοι έχουν ανακύψει φλέγοντα θέματα για την Πελοπόννησο.

     Ο επιχειρούμενος  διαχωρισμός των αιρετών σε αιρετούς  δύο ταχυτήτων , προσβάλει τους εκλεγμένους Περιφερειακούς  Συμβούλους, διότι τους περιθωριοποιεί , ερχόμενος  εμφατικά σε αντίθεση με όσα ορίζει ρητά η Νομοθεσία και ο Κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Ζούμε πρωτοφανείς στιγμές  εναντίον της δημοκρατικής  τάξης και στους  έμμισθους  πολιτικούς «λαγούς» , δεν μπορούμε να  τους επιτρέψουμε να δΙαλύσουν κάθε έννοια δημοκρατίας και δημοκρατικής εκπροσώπησης .

    Προσωπικά καταγγέλλω την πρόταση του κ.Μπουντρούκα και δεν αποδέχομαι καμία έκπτωση των δικαιωμάτων που μου δίνει η Νομοθεσία και ο Κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου ως αιρετή, εκπροσωπούσα τη Μεσσηνία στο  άλλοτε δημοκρατικό όργανο του Περιφ. Συμβουλίου.-

Αντωνία Μπούζα

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Υπεύθυνη Μεσσηνίας Νέας Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 12:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι ωραία κυρία. Κατά τα άλλα μηδέν! Καλύτερα να μη μιλάει...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 10:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα καλά του Γιάννη θέμε και το Γιάννη δεν τον θέμε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 10:15 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΝ ΚΑΙ Η ΔΕ ...........Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ.........ΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ

  • Truth
    Truth Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 08:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο σου κοπέλα μου Λες τα σύκα...συκα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...