Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιαννακούρας: «Δάκος και κουνούπια μας φάγανε κυρ-Παναγιώτη μας» 

Γιαννακούρας: «Δάκος και κουνούπια μας φάγανε κυρ-Παναγιώτη μας» 

Σε ανακοίνωσή του, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, αναφέρει... «Βάτους και αγκάθια πάτησα Βασίλω μου», λέει ένα παραδοσιακό αρκαδικό τραγούδι, για όσους γνωρίζουν από παραδοσιακή μουσική.

Στην προκειμένη περίπτωση λέμε «δάκος και κουνούπια μας φάγανε κυρ-Παναγιώτη μας».

Αναφέρομαι στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Αρκαδία και φαντάζομαι και σε όλη την Πελοπόννησο από την επέλαση των δάκων στις ελιές και την «επίθεση» των κουνουπιών στους ανθρώπους.

Έχω γίνει αποδέκτης, τις τελευταίες μέρες, πολλών παραπόνων καθώς και της αγωνίας των παραγωγών ελιάς,  για την καθυστέρηση στην τοποθέτηση παγίδων για το δάκο (που είναι βασική προϋπόθεση για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του) που σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες (βροχερός καιρός ) προκαλεί καταστροφικές συνέπειες στην παραγωγή της ελιάς.

Για πρώτη φορά, κατά πληροφορίες, η περιφερειακή αρχή Νίκα, έχει αναθέσει την τοποθέτηση παγίδων σε εργολάβο από τη Μεσσηνία, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έκαναν αυτές τις εργασίες υπάλληλοι της Περιφέρειας.

Ενδεικτικά μου ανέφεραν κάτοικοι της Βόρειας Κυνουρίας, ότι σε παγίδα που αυτοί τοποθέτησαν, εντόπισαν τον υπερβολικό αριθμό των 60 δάκων σε 2 παγίδες για 2 ημέρες.

Ο δάκος συνεχίζει την καταστροφική του δουλειά και εμείς περιμένουμε να ανηφορίσει από τη Μεσσηνία ο εργολάβος.

Πόσο θα περιμένουμε ακόμη; Με τι έρχεται;

Άμα αργήσει λίγο ακόμα θα είναι αργά, γιατί ο δάκος θα έχει καταστρέψει τη λιγοστή για φέτος παραγωγή ελιάς.

Όσο για τα κουνούπια η κατάσταση είναι ήδη δύσκολη και άμεσα θα γίνει τραγικότερη.

Έχει να πέσει τσίμπημα φέτος που δεν θα έχει ξανασυμβεί.

Ο κ.Περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή είχαν τη φαεινή ιδέα να αναθέσουν την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, (παντού μπροστά εκείνη η Μεσσηνία)  αφού φρόντισαν πρώτα να αδρανοποιήσουν την «Πελοπόννησος ΑΕ», που είχε αντιμετωπίσει αρκετά αποτελεσματικά το πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια, μιας και είχε εντοπίσει τα σημεία εκκόλαψης και ξεκίναγε πολύ νωρίς τους ψεκασμούς.

Φέτος φθάνουμε τέλη Ιουνίου και ακόμα, ακούστε χωριανοί, δεν έχει γίνει ούτε ο διαγωνισμός από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, όταν το ΦΕΚ προβλέπει ότι οι ψεκασμοί πρέπει να αρχίζουν το αργότερο στις αρχές Απριλίου.

Μέχρι να γίνει φέτος ο διαγωνισμός , να αναδειχθεί ο ανάδοχος εργολάβος και να αρχίσει η κωνωποκτονία θα έχουν ψοφήσει τα κουνούπια από  μόνα τους, γιατί θα έχει χειμωνιάσει και εμείς θα περιμένουμε ακόμα να ανηφορίσει η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για να μας σώσει.

Δύο ακόμα στοιχεία που αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα, την αδράνεια και την ανικανότητα της περιφερειακής αρχής , η οποία συνεχίζει να κάνει άκαρπες συναντήσεις, που δεν έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο και δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Αγαπητοί της περιφερειακής αρχής  το αποτέλεσμα μετράει και από αυτό θα κριθείτε.

Γιατί μέχρι τώρα υπάρχετε μόνο στα ΜΜΕ, μέσα από τα οποία προβάλλετε και προπαγανδίζετε συνέχεια το ανύπαρκτο έργο σας, στέλνοντας ανούσια δελτία τύπου.

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 22:34 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΠΙΠΤΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ........ΚΡΙΜΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...