Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Το Υπουργείο Παιδείας δεν ξέρει καν πόσους φοιτητές έχει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου"!

"Το Υπουργείο Παιδείας δεν ξέρει καν πόσους φοιτητές έχει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου"!
Την απογοήτευσή του εκφράζει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Manolis Wallace για τα αναξιόπιστα στοιχεία του Υπουργείου αναφορικά με τον αριθμό των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Γράφει... "Μόνο απογοήτευση.

Το Πανεπιστήμιο, ως κατεξοχήν φορέας επιστήμης, προφανώς και έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τα δεδομένα ώστε να βελτιστοποιεί τη λειτουργία του. Δώστε μας δεδομένα, να σας δώσουμε αποτελέσματα. Αυτή είναι η δουλειά μας! Αν όμως τα δεδομένα που έχουμε να διαχειριστούμε είναι παντελώς αναξιόπιστα, τι ελπίδα έχουμε να τα καταφέρουμε;
Μου κοινοποιήθηκαν πριν από λίγο τα στατιστικά εμβολιασμού για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ξέρω πως δεν τα είχαμε ζητήσει εμείς, αυτοβούλως μας δόθηκαν από το Υπουργείο. Πιθανολογώ πως έγινε σε συνέχεια της δημοσίευσης μέρους τους από εφημερίδες και των παραπόνων που ακολούθησαν γιατί είχαν τα δεδομένα οι εφημερίδες και δεν τα είχαν τα ίδια τα Ιδρύματα.
Το περιεχόμενο όμως είναι απογοητευτικό. Όχι για την εμβολιαστική εικόνα που δείχνει, αλλά γιατί ξεκάθαρα δεν δείχνει καμία εικόνα.
Ξεκινώ με το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Το έγγραφο που λάβαμε δίνει στοιχεία εμβολιασμού για περίπου 600 άτομα. Οι φοιτητές μας όμως είναι περισσότεροι από 1200. Και εντάξει, πες πως κάτι μπορεί να έχει ξεφύγει για το συγκεκριμένο Τμήμα. Συνολικά για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δόθηκαν στατιστικά για περίπου 16000 φοιτητές. Και εδώ όμως οι φοιτητές μας είναι πολύ πάνω από 25000.
Πέρα από το τι λέει αυτό για την ακρίβεια και την αξιοπιστία των στατιστικών για τον εμβολιασμό, ας σκεφτούμε και τι λέει γενικότερα για την οργάνωσή μας. Αν το Υπουργείο δεν γνωρίζει όχι ποιοι ακριβώς είναι οι φοιτητές στα διαφορετικά Τμήματα των Πανεπιστημίων της χώρας αλλά ούτε καν πόσοι περίπου είναι, προφανώς υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα.
Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό!"

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...