Menu
RSS
Κυριακή, 14/08/2022
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Σπυριδάκου: "Ο Περιφερειάρχης ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την εκλογή του κ. Οικονόμου, γιατί θέλει τον απόλυτο έλεγχο στην Οικονομική Επιτροπή"

Σπυριδάκου: "Ο Περιφερειάρχης ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την εκλογή του κ. Οικονόμου, γιατί θέλει τον απόλυτο έλεγχο στην Οικονομική Επιτροπή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις εκλογές  που έλαβαν χώρα χτες 9/1/2022 στην πρώτη συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ στη νέα χρονιά για ανάδειξη Προεδρείου και μελών Οικονομικής Επιτροπής, θέλω να συγχαρώ  τους νεοεκλεγέντες και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα!

Πλην ενός! Του κυρίου Οικονόμου που συμμετείχε στις εκλογές ως «ανεξάρτητος» περιφερειακός σύμβουλος βάσει νέας εγκυκλίου για την διενέργεια των εν λόγω εκλογών.

Ο  κύριος Οικονόμου μόνο τυπικά είναι ανεξάρτητος αφού ο Περιφερειάρχης με απόφαση του ( ΑΔΑ: ΨΛΟ37Λ1-7ΒΓ ) τον έχει ορίσει  Εντεταλμένο  Σύμβουλο  με αρμοδιότητα:

 1. Την επίλυση των προβλημάτων και προώθηση του θέματος ανέγερσης Διοικητηρίου  Κορινθίας
 2. Την προώθηση κατασκευής συμπληρωματικών έργων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου 

Επιπλέον θυμάμαι πολύ καλά ότι ο συγκεκριμένος «ανεξάρτητος» περιφερειακός σύμβουλος συμμετείχε από το 2020 κιόλας στις ενδοπαραταξιακές συνεδριάσεις της πρώην  παράταξής μου, ψηφίζει στο Πε.Συ.Π  σαν να ανήκει στην Περιφερειακή Αρχή και συμμετέχει σε κάθε της δραστηριότητα και παρουσία.

Μάλιστα μετά την παραίτηση μου από τη θέση εντεταλμένης , εγώ εκδιώχθηκα από τις συνεδριάσεις της παράταξης, πολύ πριν ανεξαρτητοποιηθώ, ενώ αυτός γνωρίζω καλά ότι έκτοτε συμμετέχει αδιαλείπτως.

Άλλωστε η "ανεξαρτησία" του κυρίου Οικονόμου ...και άλλων ...μόλις μια μέρα μετά τις εκλογές, σήμερα, επιβεβαιώθηκε από την τοποθέτηση του στη θέση  Προέδρου του Νομικού Προσώπου της Περιφέρειας, "Ενεργειακή Κοινότητα" και αναμένουμε να μάθουμε αν αυτή η θέση είναι έμμισθη...!!

Είναι σαφές ότι ο Περιφερειάρχης ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την εκλογή του, αφενός γιατί θέλει τον απόλυτο έλεγχο στην Οικονομική  Επιτροπή, αφετέρου γιατί φοβόταν ΄΄μη σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του΄΄ και βρεθεί στην Επιτροπή κάποιος …. ή κάποια….που δε θα ήθελε με κανένα τρόπο, ακριβώς γιατί φοβάται τον έλεγχο.

Προσωπικά, αν και θα μπορούσα να θέσω υποψηφιότητα ως πραγματικά ανεξάρτητη και παρόλο που μου προτάθηκε από συναδέλφους και τους ευχαριστώ γι αυτό , αποφάσισα να μη διεκδικήσω μια θέση στην Οικονομική Επιτροπή και να μην αναμειχθώ σε ΄΄σικέ΄΄ διαδικασίες και «παιχνιδάκια».

Κάλεσα  τον Κύριο Οικονόμου να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να μην καταλάβει  μια θέση που ανήκει δικαιωματικά της παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οπωσδήποτε όχι σε συνεργάτη του κυρίου Νίκα !

Όλο αυτό αποτελεί στρέβλωση της Δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών του 2019.

Δεν το έκανε , κατήγγειλα την πράξη του και απείχα από τη διαδικασία.

Παρ´ όλα αυτά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Λάκωνες πολίτες που μου εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθώ στενά τις εργασίες της Οικονομικής Επιτροπής στα πλαίσια των δικαιωμάτων μου ως ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος και θα ασκώ έλεγχο όπου κρίνω ότι αυτό είναι αναγκαίο ώστε να γίνεται συνετή διαχείριση του δημόσιου χρήματος προς όφελος όλων των Πελοποννησίων.

Άλλωστε έχω αποδείξει με τη μέχρι τώρα πορεία μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι βάζω τις αρχές, τις αξίες, τα πιστεύω μου και τα συμφέροντα των πολιτών, πάνω από το βόλεμα και την ανάγκη προσκόλλησης σε θέσεις εξουσίας.

 

 

Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας

5 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 22:45 Σύνδεσμος σχολίου

  πω πω τιτλούχους που εχουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! σαν τα οικόπεδα της μονόπολυ ........................πιο σαινι το σκεφτηκε

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 20:53 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ !!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ ΡΕ ΠΕΤΡΟ ? ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ......ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ! Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΦΥΚΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΜΠΑΖΩΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ. ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 20:10 Σύνδεσμος σχολίου

  19:24 Δεν το ήξερε ότι έπρεπε να πάρει την γνώμη σου πρώτα για το τι θα κάνει. Θα σε πάρει τηλέφωνο να σου ζητήσει συγγνώμη

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 19:24 Σύνδεσμος σχολίου

  ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ Η ΝΤΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ! ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ! ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ @@@@@@@ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ! Ε ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Μ@@ΑΚΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ............ !!!!! ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 17:15 Σύνδεσμος σχολίου

  Βιάστηκε η καυμενούλα να φυγει από το ενα μαντρί του Νίκα και να πάει στο μαντρί του Τατούλη !!! Και να πάρει και αρμοδιότητα με αέρα ......... κοπανιστό ! Ψάχνει για δημοσιότητα. Κρίμα !!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...