Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιαννακούρας-Ρουμελιώτης-Παπαντωνίου: "Ανύπαρκτο έργο από την περιφερειακή αρχή στην Αρκαδία" (vd)

Γιαννακούρας-Ρουμελιώτης-Παπαντωνίου: "Ανύπαρκτο έργο από την περιφερειακή αρχή στην Αρκαδία" (vd)

Για ανυπαρξία έργου που είναι για ρεκόρ Γκίνες, από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, συγκεκριμένα όσον αφορά την Αρκαδία,  έκαναν λόγο οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας της «Νέας Πελοποννήσου» Βαγγέλης Γιαννακούρας, Γιώργος Ρουμελιώτης και Κλειώ Κορώνη-Παπαντωνίου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησαν στα γραφεία της Παράταξης, στην Τρίπολη.

Αρχικά ο κ. Γιαννακούρας, αφού έδωσε τις ευχές του για την νέα χρονιά και μίλησε για την πανδημία που έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα στους πολίτες, εξήγησε πως ο λόγος που δόθηκε η συνέντευξη είναι οι αναφορές που έγιναν στην συνέντευξη του κ. Λαμπρόπουλου και του κ. Σκαντζού λίγες μέρες πριν και μάλιστα, όπως είπε, σε αυτήν ακούστηκαν τραγικά πράγματα και ανακρίβειες για δημιουργία εντυπώσεων.

Στη συνέχεια ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, σημείωσε πως με εκπτώσεις έργων που είχαν ενταχθεί από τη δική τους περιφερειακή αρχή, η νέα περιφερειακή αρχή, έχει κάνει πέντε έργα στην Αρκαδία, όταν συνολικά στη δεύτερη μόνο θητεία της περιφερειακής αρχής Τατούλη, στην Αρκαδία έγιναν 600 έργα.

Επίσης τόνισε πως από έναν πίνακα 74 έργων που δόθηκε από τον κ. Λαμπρόπουλο, ως έργα που έγιναν στην Αρκαδία, τα 54 εξ αυτών είχαν ήδη περαιωθεί επί των δικών τους ημερών στην Περιφερειακή αρχή.

Κατόπιν μίλησε αναλυτικά για έργα που δεν έχουν γίνει στον αρδευτικό τομέα, στον τουρισμό, έκανε ειδική αναφορά στην προβολή των μοναστηριών της Αρκαδίας, που δεν υπάρχει, ενώ είχαν ξεκινήσει μία προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών, μέσω DVD, τα οποία δεν αξιοποιούνται πλέον.

Επιπλέον στάθηκε ιδιαίτερα στις αναφορές του κ. Λαμπρόπουλου για μη ύπαρξη μελετών και πιστώσεων, σημειώνοντας πως κανένα έργο δεν εντάχθηκε χωρίς να υπάρχει μελέτη, πολλές εκ των οποίων έγιναν από την «Πελοπόννησος ΑΕ», ενώ κάποιες μικρότερες μπορούσαν να γίνουν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και είχαν συνταχθεί. Για τις πιστώσεις σημείωσε πως κανένα έργο δεν μπορεί να ενταχθεί αν δεν υπάρχει δέσμευση πίστωσης και ανάληψη δαπάνης.

Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε επίσης πως προσπαθούν με διάφορους τρόπους να μηδενίσει η περιφερειακή αρχή το δικό τους έργο, είτε καθυστερώντας έργα, είτε κάνοντας αυξομειώσεις στις πιστώσεις για να τα παρουσιάζει ως δικά της έργα.

Επεσήμανε μάλιστα πως δεν υπάρχει ούτε ένα έργο μεγάλο που να φέρει την υπογραφή της νέας περιφερειακής αρχής στην Αρκαδία και ό,τι γίνεται υλοποιείται με προβλήματα όπως το έργο στην Τάκα, που δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη για πότισμα των δέντρων, αλλά ούτε και για περίφραξή τους.

Τέλος ο κ. Γιαννακούρας απαντώντας στην κατηγορία ότι ενέτασαν έργα μετά τις εκλογές, ανέφερε πως η Περιφέρεια έχει συνέχεια και τα έργα ήταν έργα που απαιτούσαν οι τοπικές κοινωνίες και ευτυχώς που είχαν ενταχθεί αυτά τα έργα και είχαν προχωρήσει σε ένα βαθμό οι διαδικασίες, γιατί πάνω σε αυτά στηρίζεται η περιφερειακή αρχή Νίκα.

Από τη δική του πλευρά ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης μίλησε για εχθρικό παραλήρημα από την περιφερειακή αρχή Νίκα σε βάρος τους και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε πρόσφατο επεισόδιο μετά από συνεδρίαση περιφερειακού Συμβουλίου, στο οποίο ο κ. Νίκας χαρακτήριζε τον κ. Τατούλη «νεκρό», «πεθαμένο» και με άλλες εκφράσεις, οι οποίες, όπως είπε, ο κ. Ρουμελιώτης είναι ντροπή να λέγονται.

Ο κ. Ρουμελιώτης έκανε αναφορά κυρίως στο έργο του γηπέδου της Νεστάνης, εξηγώντας πώς και πότε εντάχθηκε το εν λόγω έργο, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει διαφάνεια στα έργα που εντάσσονται πλέον και δίνεται δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις από πλευράς του Περιφερειάρχη.

Η κα. Παπαντωνίου στη δική της σύντομη παρέμβαση μίλησε για «παύση έργου» στην Αρκαδία, η οποία, όπως είπε, είναι άγνωστος νομός για τον κ. Νίκα και τόνισε πως δεν συνεχίζεται η αναπτυξιακή πορεία που είχε ξεκινήσει από τη δική τους περιφερειακή αρχή.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στο βίντεο από την live μετάδοση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.

www.drt915.gr 

8 σχόλια

  • Σωκράτης Β. Ζαφειρόπουλος
    Σωκράτης Β. Ζαφειρόπουλος Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 16:57 Σύνδεσμος σχολίου

    14:28 "Περσόνες του υποβαθμισμένου, εμπαθούς λόγου" όσοι βαρέθηκαν το ξαναζεσταμένο φαγητό των μπαρμπάδων που ανακυκλώνονται και θέλουν νέους ανθρώπους στην αυτοδιοίκηση ή στην πολιτική γενικότερα, με νέες, άφθαρτες ιδέες; Τι λες εκεί ρε οπισθοδρομικέ θιασώτη της μούχλας; Ντροπή στα μούτρα σου. Εσύ που λες τους άλλους εντεταλμένους και ανώνυμους, λες και εσύ υπογράφεις με το επίθετό σου. Τρολάκι του κερατά που σου θίξανε τις παλιατζούρες και έπεσες σε βαθιά κατάθλιψη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 14:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Εντεταλμένοι ! ! ! γραφιάδες ......., ανώνυμοι κι ασήμαντοι ......Ε όχι ! Ντροπή να δίνετε χώρο σε τέτοιες περσόνες του υποβαθμισμένου , εμπαθούς λόγου . Ο κάθε πολιτικός έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται το έργο του .Ναι ! Τα ίδια αναμασά ο Γιαννακούρας . Αυτά είναι τα έργα , και είναι πολλά .

  • ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ
    ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 13:19 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ! ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!

  • Ξυπνάτε ρεεεεεε
    Ξυπνάτε ρεεεεεε Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 11:56 Σύνδεσμος σχολίου

    09:43 Η Αρκαδία είαι καιρός να αφήσει στην άκρη την ναφθαλίνη, τους σκελετούς και τα φαντάσματα (Νίκας, Τατούλης και λοιποί συνταξιούχοι της πολιτικής που θέλουν ντε και καλά να μας κάθονται ες αεί στο σβέρκο) και να κοιτάξει μπροστά και να βρει να ψηφίσει κανα νέο άνθρωπο με όρεξη να προσφερει στον τόπο του και με νέες, φρέσκες ιδέες, όχι με παρωχημένες, αποτυχημένες και ξεπερασμένες λογικές της εποχής του παππού μου. Πάνε αυτά, περάσανε. Τα σκόρπισε ο άνεμος. Ο κόσμος πλέον (πρέπει να) κοιτάζει μπροστά. Ξεκολάτε μερικοί που έχετε βεντουζωθεί στα εξαϋλωμένα απολιθώματα σαν τις πεταλίδες και δεν λέτε να ξεκολήσετε. Για όνομα πια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 09:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Αρκαδία ψήφιζε ,ψήφισε και θα ψηφίζει Τατούλη !Τι δεν καταλαβαίνετε ;

  • Μπαφιάσαμε
    Μπαφιάσαμε Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 00:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Μια συνέντευξη τύπου άχρωμη, άοσμη, άγευστη, χωρίς καμία απολύτως ουσία. Για να ξανακούσουμε το πολλάκις απαγγελμένο ποίημα του Γιαννακούρα και του Ρουμελιώτη να τα χώνουν στον μπαρμπα-Πάνο τον χαλίφη και την αυλή του. Πες πες, απέξω το'χουν μάθει πια το μάθημα. Κάτι σαν το ΚΚΕ που λέει τα ίδια και τα ίδια εδώ και κάτι χρόνια, με την ίδια κι απαράλλαχτη ξύλινη γλώσσα. Λες και χέ@@@κε ο κοσμάκης για τις κοκορομαχίες και τους σκυλοκαβγάδες τους. Βαρεθήκαμε να ακούμε τον Βαγγέλη τον κοκοροφάγο να παινεύεται για όσα έκανε όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης. Ήμαρτον και κάπου έλεος... ρε αδερφέ που λέει κι ο Πϊτερ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 22:43 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΤΡΙΟ ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ !!!!!!!!! ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΙ. ΤΑ ΚΟΦΤΕΡΑ ΞΟΥΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ. Σήμερα πάντως ειχε απόλα ο μπουφές! Ανακαταταξεις, αλλαγές, εκκαθαρισεις, αντικαταστασεις, απωθημένα, μεταγραφες, νεες θεσεις, θεατρινισμοί ......πολύ πλάκα με το ματσο με τους σωτηρες του τόπου ! Αλλά ο Βαγγέλης επιμένει ότι τωρα η Αρκαδία περνάει πετρινα χρονια αλλά επί εποχής του γινονταν θαματα. Ρε Βαγγο μη μας πουλάς και εσυ παραμυθι. ολοι ιδιοι εισαστε και οι νυν και οι πρωην. Κατσικοφονιάδες, κοκοροφάγοι και μουρχουτες. τωρα σας μαθαμε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 21:21 Σύνδεσμος σχολίου

    γελάσαμε και σήμερα που είχατε βάλει την Αρκαδία σε αναπτυξιακή πορεία τρομάρα σας , τεμπελχανάδες είχατε ρημάξει τις στάνες της γορτυνίας περιφερόμενοι θίασοι στα πανηγύρια που θα βγείτε να μιλησετε κιόλας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...