Menu
RSS
Τετάρτη, 06/07/2022
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Τατούλης: "Ο «Μεγάλος ασθενής» κ. Νίκα στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είναι η Απλή Αναλογική αλλά η δική σας πολιτική νοοτροπία"

Τατούλης: "Ο «Μεγάλος ασθενής» κ. Νίκα στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είναι η Απλή Αναλογική αλλά η δική σας πολιτική νοοτροπία"

                                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20.6.2022

Το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου (πλην της Ελληνικής Αυγής) απείχε από τη σημερινή συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ.Π., με αποτέλεσμα να παραστούν 20 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και η συνεδρίαση να αναβληθεί λόγω μη απαρτίας.

Η αναγγελία του κ.Προέδρου, μετά από εντολή του κ.Νίκα, ότι ήταν παρόντες 22 Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι ψευδής και παραπλανητική. Η παράταξη του κ.Μπουντρούκα που αποτελείται από δύο Περιφερειακούς Συμβούλους δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση. (Αν ο κ.Νίκας γνώριζε ότι θα… προσέλθει, δεν αφορά φυσικά την καταμέτρηση των παρόντων κατά τη διαδικασία της απαρτίας).  

Ο  κ.Νίκας αντί να προβληματιστεί κάνοντας την αυτοκριτική του, προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στην Απλή Αναλογική και στα μέλη της Αντιπολίτευσης για τη μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης, παρότι γνωρίζει πολύ καλά ότι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι η αντιδημοκρατική και η αντιθεσμική συμπεριφορά του Προέδρου, μετά από εντολές του ιδίου.

Ο Κανονισμός λειτουργίας του Συλλογικού Οργάνου παραβιάζεται συνεχώς, δεν τηρούνται προθεσμίες όπως προβλέπονται από το Νόμο και το τελευταίο χρονικό διάστημα σε δύο  περιπτώσεις άλλη ημερομηνία ανακοινώνει ο Πρόεδρος για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων και άλλη τελικά προκύπτει με την αποστολή της πρόσκλησης.

Η μεθοδευμένη εμμονική συμπεριφορά του κ.Περιφερειάρχη,  από  την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του, να προσπαθεί με κάθε τρόπο να «εξαφανίσει» την παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε πολιτικά αδιέξοδα.

Ο «Μεγάλος ασθενής» κ.Νίκα στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είναι η Απλή Αναλογική αλλά η δική σας πολιτική νοοτροπία που χαρακτηρίζεται από αυταρχισμό, αλαζονεία, αμετροέπεια και παντελή έλλειψη συνεργασίας και συναίνεσης. 

Οι σημερινές δηλώσεις του κ.Περιφερειάρχη μετά την έλλειψη απαρτίας, προσπαθώντας να απαξιώσει τη  σημαντική και ηχηρή διαμαρτυρία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει την Περιφέρεια ως ιδιοκτησία του.

Οι Πελοποννήσιοι πολίτες γνωρίζουν, ότι με υπογραφές των μελών των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, έχουν συζητηθεί σημαντικά θέματα στα Περιφερειακά Συμβούλια, όταν ο κ.Νίκας και η παράταξη του ήταν αρνητική σε αυτές τις συζητήσεις. Με πρωτοβουλία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Πελοποννήσιους πολίτες όπως η λήψη μέτρων των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές, η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς και παραγωγούς των εσπεριδοειδών, η ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών, το ΠΟΠ «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» καθώς και για σοβαρά θεσμικά και πολιτικά θέματα όπως η λήψη απόφασης-καταγγελίας

για τον αντιδημοκρατικό «Νόμο Θεοδωρικάκου», έκδοση ψηφίσματος για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για τις φασιστικές επιθέσεις σε μαθητές στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα κα.

Οι πολίτες επίσης γνωρίζουν ότι δώσατε «εντολή» στα μέλη της παράταξης σας να μην προσέλθουν στη συζήτηση του θέματος που αφορούσε τον οδικό άξονα «Καλό Νερό-

Τσακώνα», που κατόπιν συλλογής υπογραφών των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης συζητήθηκε το Φεβρουάριο.

Κύριε Νίκα, θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθείτε ότι η ετυμηγορία του Πελοποννησιακού λαού στις εκλογές, δεν σας έδωσε την απαραίτητη πλειοψηφία για να μπορείτε να συνεδριάζετε και να λαμβάνετε αποφάσεις. Χωρίς την παρουσία, όπως αποδείχθηκε από τη σημερινή συνεδρίαση, των Περιφερειακών Συμβούλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ούτε καν απαρτία δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε!

Υγ. Κύριε Πρόεδρε, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως η σημερινή συνεδρίαση ήταν η 11η τακτική και όχι η 10η, όπως αναφέρατε στην αρχή της συνεδρίασης.

 

 

6 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 09:32 Σύνδεσμος σχολίου

  ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΕ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 16:24 Σύνδεσμος σχολίου

  9.57 Εκεί στη Νέα Δικτατορία ή Νέα Δολοπλοκία ετοιμαστείτε να "τακτοποιηθείτε" για τα καλά, γιατί σας έρχεται τριζάτη φάπα στις εκλογές στις 2 Οκτωβρίου. Μέχρι το διάστημα θα ακουστεί ο κρότος. Άντε γ...ειά

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 12:41 Σύνδεσμος σχολίου

  ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ Ο ΣΚΑΝΤΖΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΧΟΛΙΑ..ΟΞΩ ΡΕ ΤΑΓΑΡΙ ..

 • ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ
  ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 12:11 Σύνδεσμος σχολίου

  ΤΑΡΑΧΗ...ΤΑΡΑΧΗ...! ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΒΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ? ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ? Ο ΝΙΚΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ! ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ? Ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ !!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 11:51 Σύνδεσμος σχολίου

  Καλοπληρωμένε κονδυλοφόρε!!!.... του Νίκα , τις εκφράσεις σου γ@μ@ .... κλπ .... σου τις επιστρέφω ....για τους γονείς που σε μεγάλωσαν .....

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 09:57 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο Πετρής βγήκε να ψαρέψει κανα ψηφαλάκι και να οικειοποιηθεί μια πράξη συνολικά της αντιπολίτευσης που δεν θα την κρίνω ! Ρε Πετρή μεγάλε δημοκράτη , που είχες το ΠΕΣΥ παλιότερα βιλαέτι σου και ήσουν πολύ χειρότερος αυταρχικός του κάθε Νίκα δεν πρεπει να ομιλείς γιατί απλά στο σπιτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Εσύ βάζεις και .......σαπούνι δύστυχε Πετράν . Αργοπορημένε δημοκράτη που εμαθες από δημοκρατικές διαδικασίες τώρα στα γεραματα σου. Προφανώς ξεχνάς τις συμπεριφορές σου απέναντι στον Γόντικα, απέναντι στον Πατσαρίνο και λοιπούς συνομιλητές σου. Οποιος τουλμούσε να μιλήσει τον περιέλουζες με......... βενζίνη και πολλά κοσμητικά επίθετα. Δύστυχε Πετράν γέρασες και μυαλό δεν έβαλες. Ο Νίκας μπροστά σου είναι αγγελούδι ! Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και δεν ξαναβλέπεις εξουσία ουτε με το κυάλι . Εχεις περάσει στην ιστορία αμελητί με σουτ στο γάμα από το λαό και με ανάρτηση στο open gov. Eχεις πάρει και ΑΔΑ δύστυχε! Δεν γροικάς πράμα που λένε και οι Κρητικοί . Ποιόν να πείσεις για τις .......... αγαθές προθέσεις σου τελειωμένε πολιτικά . Ο Μητσοτάκης σε τακτοποίησε γιατί στη ΝΔ θέλουμε πολιτικούς με μπέσα και όχι ........ ανεμούρια ! Αντε γεια !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...