Τα προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή στη συνάντηση Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση στην Αθήνα είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, με υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν το τελευταίο αυτό διάστημα στην ελαιοπαραγωγή από γλοιοσπόριο.
Ακόμα, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την προοπτική αναβίωσης της σηροτροφίας στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει εκκινήσει μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων).
Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως ο υπουργός διαβεβαίωσε για την στήριξη από την πλευρά του υπουργείου, το οποίο -όπως δήλωσε ο Γ. Γεωργαντάς- προτίθεται να μετάσχει σε όποιες συσκέψεις γίνουν στο εξής μεταξύ Περιφέρειας και ΣΚΕΕ.
“Οι προοπτικές είναι εξαιρετικές, οι επιδοτήσεις υψηλές και η ζήτηση για καλής ποιότητας μετάξι αυξάνεται” τόνισε ο Π. Νίκας.
Σχετικά Άρθρα
- Οι κάτοικοι της Γορτυνίας "στρίμωξαν" τον Πτωχό - "Ανοίξτε το δρόμο, άμεσα"! (vd)
- Περιφέρεια | "Τρέχει" διαγωνισμό για οδικά έργα της Αρκαδίας - Η λίστα με τους δρόμους!
- Διαγωνισμός για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση «Πλάτσα»!
- Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στο Λεβίδι | Αίτημα για φωτεινές πινακίδες ένδειξης ταχύτητας σε Κάψια και Βλαχέρνα
- Εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η χρηματοδότηση 65 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση αποβλήτων