Τομέας Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ | Ανακοίνωση - επίθεση στον Νίκα για "απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους"
Οι γαλάζιες ακρίδες απλώθηκαν παντού. Άραγε η αδιαφάνεια-διαφθορά αποτελεί στοιχείο του DNA των “αρίστων” της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ή είναι κολλητικό μεταξύ τους;
Ο κ. Νίκας και ως δήμαρχος Καλαμάτας και ως νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επιλέγει (για πολλοστή φορά με απευθείας αναθέσεις, πλήθος έργων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) την τεχνική εταιρεία του κ. Δ. Μουτσώκου, στην οποία ο γιος του είναι συνέταιρος, χρησιμοποιώντας άλλη εταιρεία που διαθέτει ο κ. Μουτσώκος και άλλο Α.Φ.Μ.
Στις 19/6/2022 ο κ. Νίκας, χωρίς μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών, με ένα πρόχειρο σημείωμα προϋπολογισμού 125.000 ευρώ, επιλέγει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση [αρ.32.παρ2γ τουΝ4412/2016] για το έργο: «Επισκευή-Βελτίωση πρώην σχολών Παπαφλέσσα», με προϋπολογισμό πάνω από 310.000 ευρώ. Στην διαπραγμάτευση συμμετείχαν τρεις εταιρείες:
1) «PDL A.E» με έδρα την Αθήνα. Μέχρι πρόσφατα ο κ. Μουτσώκος συμμετείχε στο Δ.Σ της εταιρείας.
2) «ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα την Αθήνα. Ο κ. Δ. Μουτσώκος έχει αναλάβει το 1/3 της εργολαβίας, ως υπεργολάβος των εργασιών που εκτελούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με ανάδοχο την ως άνω εταιρεία.
3) «Δ.ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ &ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.» όπου τελικά υπέγραψε σύμβαση για ποσό 305.289,85 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α 24%).
ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ κ. Νίκα !
Ο κ. Νίκας δηλαδή, θεώρησε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μοναδική εταιρεία της Πελοποννήσου η οποία μπορεί να κατασκευάσει το έργο. Πήρε το έργο με 2% έκπτωση στον υπερτιμημένο προϋπολογισμό, όταν παρόμοια έργα επισκευής κτηρίων από διαγωνιστικές διαδικασίες υπερβαίνουν το 40% έκπτωσης.
Το απύθμενο θράσος, η καταφανής κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους έχει κοντά ποδάρια. Αυτό βέβαια προκύπτει από ένα αποσαθρωμένο καθεστώς (μη) ελέγχων και ατιμωρησίας και προφανώς από το «σήμα» που στέλνουν από ψηλά, οι μεγάλες γαλάζιες ακρίδες (βουλευτές και υπουργοί) προς τα κάτω, προς τις μικρότερες και εκκολαπτόμενες ακρίδες, για γενικευμένο γιουρούσι στα δημόσια ταμεία…!
Υ.Γ. Έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα σχετικά στοιχεία που συνηγορούν στις παραπάνω οσμές διαφθοράς και πλιάτσικου. Σας βλέπουμε και σας βλέπει πλέον και ο κόσμος κύριοι «άριστοι» της ΝΔ.
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ – ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ !
Τομέας Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Σχετικά Άρθρα
- Μουγκοπέτρος | Συνελήφθη στην Τρίπολη μετά από καταγγελία της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή - "Είναι Χριστούγεννα, ήθελα να δω τα παιδιά μου"
- Κατολίσθηση στον δρόμο Άστρους – Λεωνιδίου | Άμεση επέμβαση από τον Αντιδήμαρχο Καμβύση και καθαρισμός στο σημείο! (εικόνες)
- Χριστούγεννα στη Στεμνίτσα (εικόνες)
- Απάτητα βουνά για τους πολίτες, ελεύθερα βουνά για τις μπουλντόζες
- Startup Greece Youth Academy 2025 στην Τρίπολη






