Menu
RSS
Παρασκευή, 09/06/2023
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Επερώτηση Νικολάκου για το πρόγραμμα δακοκτονίας 2023

Επερώτηση Νικολάκου για το πρόγραμμα δακοκτονίας 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30.3.2023

Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

 

Θέμα

«Έγκαιρη προετοιμασία για την αποτελεσματικότητα της υλοποίησης του προγράμματος για τη δακοκτονία 2023»

 

 • Επειδή η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία όλων των απαραίτητων διαδικασιών επιδρά καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα του προγράμματος της δακοκτονίας.
 • Επειδή κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου παρουσιάστηκαν προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος λόγω έλλειψης των κατάλληλων φυτοπροστατευτικών φαρμάκων.
 • Επειδή υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις των αρμοδίων ΔΑΟΚ που αφορούν τη βελτίωση του προγράμματος και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.
 • Επειδή είναι πλέον αποδεδειγμένο από έρευνες και μελέτες που έχουν εκπονηθεί από Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ότι απαιτείται αναδιάρθρωση του προγράμματος της δακοκτονίας.
 • Επειδή οι πιστώσεις οι οποίες έχουν κατανεμηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το πρόγραμμα της δακοκτονίας του 2023 δεν επαρκούν και απαιτείται σύμφωνα με τις εισηγήσεις των υπηρεσιών αύξηση του προϋπολογισμού κατά 2.000.000€.
 • Επειδή ο δάκος είναι πλέον ανθεκτικός στα φυτοπροστατευτικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται επί σειρά ετών και απαιτούνται ψεκασμοί με εξειδικευμένες ουσίες φυτοφαρμάκων.
 • Επειδή είναι πλέον σύνηθες το φαινόμενο των υψηλών θερμοκρασιών και των μεγάλων ποσοστών υγρασίας όπου επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα και την ποσότητα του ελαιοκάρπου.

   Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση σε ό,τι αφορά:

Α.) Tην ορθή εφαρμογή των κατάλληλων φυτοπροστατευτικών φαρμάκων στο κατάλληλο χρόνο.

Β.) Την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων μέσω ροόμετρων, ηλεκτρονικών παγίδων και κατάλληλων λογισμικών.

Γ.) Την αύξηση της χρηματοδότησης σε ό,τι αφορά την αγορά φυτοφαρμάκων αλλά και λειτουργικών εξόδων για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

 • Ποιες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την απαραίτητη αύξηση του προϋπολογισμού κατά 2.000.000€ που έχουν αιτηθεί τεκμηριωμένα οι αρμόδιες ΔΑΟΚ;
 • Υπάρχει δέσμευση από το Υπουργείο για την χρηματοδότηση ποσού 200.000€ που αφορά την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στις διαδικασίες της εφαρμογής της δακοκτονίας;
 • Σε περίπτωση που δεν δοθούν από το Υπουργείο οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις αύξησης των πιστώσεων, υπάρχει από την Περιφέρεια εναλλακτική πρόταση για την κάλυψη των απαραίτητων χρημάτων;
 • Έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού σύμφωνα με τις προτάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών;
 • Υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία που προβλέπεται κατά το Νόμο για την επιπλέον προμήθεια 218.000lt της δραστικής ουσίας Spinosad, η οποία  θα απαιτηθεί όπως με σαφήνεια εισηγείται η επιστημονική επιτροπή, που αποτελείται από έμπειρα στελέχη των ΔΑΟΚ της Περιφέρειας, για να υλοποιηθεί με επιτυχία το πρόγραμμα δακοκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

 

                             Κωνσταντίνα Νικολάκου                                       

                             Περιφερειακή Σύμβουλος Πελ/σου

8 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 10:40 Σύνδεσμος σχολίου

  19.57 Προφανώς μας δουλευεις τώρα, Για οιους συμβούλους μιλάς? Υπαρχουν συμβουλοι που δεν εχουν ανοιξει το στομα τους απο την παραταξη Τατούλη. Εκείνος ο Αντώνης ο πολυγραφότατος πότε θα τοποθετηθεί ? Η άλλη η γιατρίνα ούτε το ονομα της δεν ξέρουμε, ο άλλος ο Ηλίας από τη Σπάρτη μουγκός και αυτός, το άλλο παληκαρι από τη Μεσσηνία μουγκός και αυτός, ο Θανάσης από τη Κορινθία μουγκός και αυτός!!! επομένως οταν σε συνολο 15 περιφερειακών συμβούλων οι 5 ειναι μουγκοθόδωροι για ποια εξαιρετική ομαδα μιλάς. Των μουγκών !!!!! Αλλά τους υπερκαλυπτει όλους η Ντινάρα η σπαθατη που φωναζει , ωρύεται και ολα τα σφαζει και όλα τα τακτοποιεί. Α ρε έρμη Πελοπόννησος τι τραβάς με τους εξουσιαστές σου! Που φροντίζουν από μόνοι τους και αυτόκλητα για το συμφέρον σου .........μπρρρρρρρρρρ !!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 10:09 Σύνδεσμος σχολίου

  ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ Η ΝΤΙΝΑ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ...ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ....ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ , ΛΟΓΙΑ , ΛΟΓΙΑ ...ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 09:59 Σύνδεσμος σχολίου

  ΡΩΤΑΕΙ Η ΝΤΙΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ...ΕΦΤΑΝΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ....ΠΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΤΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΠΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ .ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ...

 • ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ
  ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 22:29 Σύνδεσμος σχολίου

  ΕΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Η ΝΤΙΝΑ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ. Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ. Η ΝΤΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΗ ΜΑΚΡΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΔΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΤΑ ΤΗ ΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΝΤΙΝΑ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 19:57 Σύνδεσμος σχολίου

  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΟΝΤΩΣ Η ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ! ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ! ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ . ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΩΣ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ .

 • ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
  ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 19:22 Σύνδεσμος σχολίου

  ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ!! ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΑΤΥΧΗΣΕΣ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 18:42 Σύνδεσμος σχολίου

  Ετσι νοιαζοντουσαν και οι Πετρο-ντίνες και ψεκαζανε απο το Φλεβάρη. Πλακα μας κανουν προφανως οι πρωην .......κατι θελουν να πουνε και σημερα μας εχουν για μενου παλι τριφυλι αντε να χαθειτε παπατζηδες

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 16:32 Σύνδεσμος σχολίου

  Πες τα Ντινάρα... Πέρσι ο δάκος μας τσάκισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...