Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στη Σπάρτη ζητούν επιστροφή της Νοσηλευτικής από την Τρίπολη όταν είναι έτοιμο το νέο τους νοσοκομείο!

Στη Σπάρτη ζητούν επιστροφή της Νοσηλευτικής από την Τρίπολη όταν είναι έτοιμο το νέο τους νοσοκομείο!

Σε τρεις περίπου μήνες από σήμερα, τον Φεβρουάριο του 2024, πρόκειται αισίως να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για την υλοποίηση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ η υπερσύγχρονη μονάδα υψηλών προδιαγραφών αναμένεται να αποδοθεί και να ξεκινήσει τη λειτουργία της προς τα τέλη του 2026.

Αυτά γνωστοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην ανοιχτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου» στη Σπάρτη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας, του αναδόχου κατασκευής, καθώς και του διαχειριστή του έργου. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνέχεια της υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, τον Όμιλο ΑΒΑΞ, ενώ εντάσσεται στο πνεύμα της διαφανούς, τακτικής και αμφίδρομης επικοινωνίας που επιδιώκει να έχει το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος με τις τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο της «Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία» (ΔΠΥ).

Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με το lakonikos.gr, την πρωτοβουλία του ΙΣΝ εκθείασε και ο νέος δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, ενώ άδραξε την ευκαιρία κι έφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την επιστροφή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη (από την Τρίπολη), αφού όπως τόνισε «το νέο νοσοκομείο θα πληροί όλες εκείνες τις προδιαγραφές που απαιτεί το πρόγραμμα της σχολής».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...