Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χιόνια αναμένονται την Κυριακή στα ορεινά της Πελοποννήσου

Χιόνια αναμένονται την Κυριακή στα ορεινά της Πελοποννήσου

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο αναμένουμε από την Κυριακή σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, με δύο νέες αναρτήσεις στην πλατφόρμα Χ παρουσιάζει πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Στην πρώτη ανάρτηση της ημέρας εξηγεί πως το Σάββατο θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια όμως στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί υψηλή. Αισθητή πτώση -από βορρά προς νότο- αναμένουμε την Κυριακή με τους ανέμους να πνέουν ισχυροί.

Από πλευράς βροχοπτώσεων το Σάββατο θα έχουμε μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές αρχικά στα  βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές πλην της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης

Την Κυριακή αναμένονται βροχές στα ανατολικά ενώ στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοανατολικά θα σταματήσουν.

Γιατί δεν έρχονται πολλά χιόνια

Στη δεύτερη ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνει ότι «για να μπορέσει μια περιοχή να δεχτεί μεγάλα ύψη χιονιού δεν αρκεί μόνο η παρουσία χαμηλών θερμοκρασιών στα κατώτερα στρώματα (850 hPa), αλλά χρειάζεται και η υποστήριξη από τις μέσες στάθμες της ατμόσφαιρας (500hPa).

Τo Jet Stream (αεροχείμαρρος) τις επόμενες ημέρες δεν δείχνει να έχει τη δυναμική να κατέβει σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη και επικρατεί ζωνική κυκλοφορία με Δ-ΝΔ ρεύμα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...