Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κορινθία | Απομακρύνονται τα παιδιά από την οικογένεια των «Παλαιοχριστιανών», με εντολή εισαγγελέα

Κορινθία | Απομακρύνονται τα παιδιά από την οικογένεια των «Παλαιοχριστιανών», με εντολή εισαγγελέα

Να απομακρυνθούν τα παιδιά από την οικογένεια των «Παλαιοχριστιανών», που ζει σε συνθήκες άλλων εποχών, όταν δεν υπήρχαν υπολογιστές και τεχνολογία, κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας, ζήτησε ο εισαγγελέας πριν από λίγες ώρες.

Μαζί με την οικογένεια (το ζευγάρι και τα πέντε παιδιά) η οποία μένει ένα σπίτι ιδίας κατασκευής φτιαγμένο με λάσπη, ξύλα και χόρτα, ζουν και ορισμένα άλλα άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας.

Στο σύνολό τους είναι περίπου δέκα και όλοι τους ζουν με έναν τρόπο ζωής μη συμβατό με τον σημερινό, καθώς μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν τόξα και βέλη, απορρίπτουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη τεχνολογία, ενώ τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Πριν από λίγες ημέρες, τέσσερα μέλη της οικογένειας συνελήφθησαν με την κατηγορία για εμπρησμό αγροτικού αυτοκινήτου.

 

Κυνηγός υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της οικογένειας για επίθεση. Είχε προηγηθεί άγριος τσακωμός όπου χρησιμοποιήθηκε και όπλο χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με τη συμβολή ΕΚΑΜ από την Αθήνα έφθασαν στο σημείο για να δουν τι έχει συμβεί. Δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια με ξύλα και όπλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

«Ήρθαν περίπου 150 αστυνομικοί να μας συλλάβουν. Απομακρύναμε τα παιδιά και παραδοθήκαμε. Εμένα να με βάλετε φυλακή το πολύ να με ταΐζετε τζάμπα, δεν έχω κάτι να δώσω», δήλωσε το πρωί στην τηλεόραση του Alpha ο πατέρας της οικογένειας.

Στο σπίτι – λαγούμι βρέθηκαν: 1 αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, 1 αυτοσχέδιο πολεμικό τυφέκιο και 1 τσεκούρι.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Πάντως για το περιστατικό με τον κυνηγό μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο πατέρας της οικογένειας Μάνος Καλαϊτζιδάκης ανέφερε ότι «έγινε συμπλοκή γιατί (ο κυνηγός) δεν ήθελε να φύγει και του είπα να πάει πιο μακριά. Είχε πυροβολήσει αγριογούρουνο στον χώρο μου».

Και συνέχισε: «εμείς απλά υποφέρουμε από τους κυνηγούς, όπως και οι περισσότεροι βοσκοί, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει λάθος νοοτροπία. Θεωρεί ο καθένας πως επειδή έχει βγάλει άδεια μπορεί να κυνηγήσει όπως και όπου θέλει».

Ο 45χρονος αναφέρθηκε και στην δύσκολη, όπως είπε, ζωή που έκανε στην Αθήνα με τα έξι παιδιά του.

«Εγώ στην Αθήνα δούλευα στον δήμο στα απορριμματοφόρα και είχα έξι παιδιά. Οκτώ στόματα, οκτώ μερίδες φαγητό. Έπαιρνα ένα χιλιάρικο, μου έδιναν επιδότηση ενοικίου 200 ευρώ και εγώ έπρεπε να ενοικιάσω σπίτι με πάνω από 500.

Μου είπαν πως έχουμε υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και εγώ τους πίστεψα. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει».

Η οικογένεια δηλώνει μέλος της αίρεσης των «Παλαιοχριστιανών».

Για τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης δήλωσε ότι «Μπορώ και εγω να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

«Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, 4 χρόνια ζω εδώ».

 
Είπε όμως και κάτι άλλο που τα περισσότερα ΜΜΕ ΑΠΕΦΥΓΑΝ να αναφέρουν.
 
«Τα παιδιά των Ρομά δεν πάνε σχολείο εκεί γιατί δεν σας ενόχλησε; Γιατί υπάρχει τέτοιος αποπροσανατολισμός της κοινωνικής γνώμης; Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα άλλο να ασχοληθεί από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πάνε σχολείο;».

Μιλώντας για την ζωή της κοινότητας αναφέρθηκε σε παρόμοιες που υπάρχουν στο εξωτερικό.

«Οι κοινότητες των Άμις στην Αμερική ή οι Παλαιοί Πιστοί στη Ρωσία, είναι γνωστές κοινότητες.

Στην Ελλάδα θεωρείται παράξενο αυτό. Αν ήταν σε άλλη χώρα, θα ήταν ωραίο. 

Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τον αστικό ιστό, δεν είναι λογικό να έχουν υπηρεσίες και παροχές γιατί αν τις έχουν, θα ξαναγυρίσουν στην πόλη. Είμαστε παλαιοημερολογίτες αλλά με μία πολιτιστική εκδοχή».

Για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του ανάμεσα στα οποία τόξα και βέλη εξήγησε «οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ζούσαν στις ερημιές ούτε με στρατό.

Εγώ πώς είναι παράξενο να ζω στις ερημιές; Δεν πρέπει να έχω κάτι για την προστασία μου;

Όλοι οι βοσκοί έχουν όπλα και μην κάνουν οι αστυνομικοί ότι δεν το ξέρουν. Μου κατασχέσαν τα ψαλίδια, στην Ελλάδα θεωρείται όπλο το οτιδήποτε».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο στο σχολείο είπε «ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό

Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι (αυτό που είπε ισχύει ο αναφέρει ρητώς το Σύνταγμα). Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά.

Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του».

Τέλος σχετικά με το κρύο που μπορεί να έχει στο λαγούμι απάντησε ότι «Δεν είναι δυσκολότερο από τα Τρίκαλα που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Όχι δεν έχει κρύο γι’ αυτό το φτιάξαμε έτσι, το χώμα έχει την μεγαλύτερη μόνωση».

Ο Καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τον τρόπο ζωής της εν λόγω οικογένειας.

«Είναι κοινωνικά απομονωμένη αυτή η οικογένεια. Το ότι κυκλοφορούν με τόξα και βέλη δείχνει ότι θέλουν να αποσυνδεθούν από την πραγματικότητα. Δεν γνωρίζω αν είναι παράνομο το να ζει κάποιος έτσι, είναι ασύμβατο με την κοινωνία.

Αν έχουν όπλα είναι βέβαια παράνομο. Το δικαίωμα του πώς να ζει κανείς σε ένα κοινωνικό πλαίσιο είναι προσωπική επιλογή αρκεί να μην διαταράσσει το κοινωνικό αίσθημα. Εδώ μιλάμε για μία παθολογία. Δεν είναι τωρινά αυτά τα φαινόμενα, πάντα οι άνθρωποι διαφοροποιούνται στην κοινωνία», σχολίασε.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως, «υπάρχουν λειτουργικά όπλα, άρτια, βρέθηκε ένα Μ4 και ο πατέρας είπε πως άνηκε σε έναν φίλο του που έχει αποβιώσει. Είναι έξω αυτός ο άνθρωπος μετά την επίθεση σε κυνηγό επειδή διαφωνούσε με αυτό που κάνει. Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα. Ο «πατριάρχης» όπως αυτοαποκαλείται δήλωσε πω υπάσχουν άλλες 4 οικογένειες που ζουν έτσι. Οι 2 έχουν εντοπιστεί στα Τρίκαλα και στην Άρτα και αναζητούνται οι άλλες δύο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6 και 13 ετών να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειας, στην αδερφή.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 23:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...