Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιάννης Νικολάου για το αντιπλημμυρικό σε Ζευγολατιό και Νεοχώρι: "Θα παρακολουθούμε το θέμα"

Γιάννης Νικολάου για το αντιπλημμυρικό σε Ζευγολατιό και Νεοχώρι: "Θα παρακολουθούμε το θέμα"
Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Νικολάου έθεσε το θέμα των αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
« Κατά την διάρκεια των περιοδειών που πραγματοποίησε ο κύριος Περιφερειάρχης τον προηγούμενο μήνα στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και σε υποδομές για άρδευση που είναι επιτακτικό να πραγματοποιηθούν.
Έργα που κατά την άποψη μου πρέπει να προχωρήσουν άμεσα προκειμένου να γίνει προσαρμογή στα μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής και στη πρόληψη και διαχείριση αυτών.
Κατόπιν τούτων ερωτάται η περιφερειακή αρχή:
Α] Αντιπλημμυρικό Έργο Νεοχωρίου - Ζευγολατιού Αρκαδίας
Ένα έργο ζωτικής σημασίας, σε μια πολύπαθη περιοχή του παραγωγικού λεκανοπέδιου της Μαντινείας, το οποίο διεκόπη μετά την υπ’αρίθμ 900/2023 απόφαση του Σ.τ.Ε. .
1ον: Σε ποιό σημείο βρίσκεται η εκπόνηση της σχετικής μελέτης και η έκδοση των νέων περιβαλλοντικών όρων του συγκεκριμένου αντιπλημμυρικού έργου;
2ον: Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες που προβλέπονταν στο διατακτικό των υπ’αρίθμ 325390/21-9-2023 και 420464/1-12-2023 αποφάσεων Περιφερειάρχη προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή;
3ον: Έχει διασφαλιστεί χρηματοδοτικά η εκτέλεση του έργου ώστε να επανενταχθεί και να ολοκληρωθεί;»
Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος απάντησε ότι «έχει ήδη γίνει η τοπογραφική αποτύπωση για τη νέα μελέτη και προχωράει και η περιβαλλοντική ώστε μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε νέους περιβαλλοντικούς όρους και προφανώς η πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι να επανενταχθεί το έργο για να ολοκληρωθεί».
Θα παρακολουθούμε το θέμα, τονίζοντας την αναγκαιότητα της καλής μας κυρίως της έγκαιρης προετοιμασίας προκειμενου να αποφευχθούν άσχημες καταστάσεις και τραγικές διαπιστώσεις στο άμεσο μέλλον και πιστεύοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή θα δείξει την δέουσα προσοχή στο παραπάνω θέμα και παράλληλα θα δώσει την ανάλογη προτεραιότητα στην εκτέλεση του έργου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...