Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νικολάκου: "Δεν είναι δυνατόν τα κόμματα να απαιτούν από τους Αυτοδιοικητικούς να είναι απλοί «χειροκροτητές» στις κομματικές εκδηλώσεις"

Νικολάκου: "Δεν είναι δυνατόν τα κόμματα να απαιτούν από τους Αυτοδιοικητικούς να είναι απλοί «χειροκροτητές» στις κομματικές εκδηλώσεις"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24.5.2024

Στο διήμερο θεματικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) στην Πάτρα, στις 22 & 23 Μαΐου 2024, συμμετείχε η Περιφερειακή Σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου, ως εκπρόσωπος της «Νέας Πελοποννήσου».

Η κα. Νικολάκου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για την ενίσχυση και την θωράκιση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μεθοδικά και συστηματικά υποβαθμίζεται.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος επεσήμανε ιδιαιτέρως ότι έχουν μειωθεί αισθητά οι αρμοδιότητες του Ανωτάτου Συλλογικού  Οργάνου, δηλαδή του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα την οπισθοδρόμηση του θεσμού και την απαξίωση των προσώπων που τον υπηρετούν.

Η εκπρόσωπος της «Νέας Πελοποννήσου» απευθυνόμενη στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος ήταν παρόν στο συνέδριο, ζήτησε να παρθούν σύντομα οι απαραίτητες πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις για την ενίσχυση του θεσμού των Αιρετών Περιφερειών,  διότι σε διαφορετική περίπτωση η συνεχιζόμενη συστηματική αποδυνάμωση του θεσμού εκ μέρους της Κυβέρνησης, εξυπηρετεί την σκοπιμότητα επαναφοράς των Αιρετών διορισμένων Αυτοδιοικητικών διοικήσεων.

Η μείωση των πόρων, η μεγάλη καθυστέρηση της χρηματοροής για τα έργα του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και οι μηδενικές πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αποδεικνύουν ότι οι Περιφέρειες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας θεσμός εξαρτημένος απόλυτα από την Κεντρική Κυβέρνηση, τόνισε με έμφαση η κα. Νικολάκου.

Τέλος η Περιφερειακή Σύμβουλος στηλίτευσε το γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση λειτουργεί με απόλυτα κομματικά κριτήρια, κάτι το οποίο οδηγεί αντικειμενικά σε έλλειψη κάθε είδους διεκδίκησης και ενίσχυσης του πολιτικού προφίλ των Αιρετών της Περιφέρειας.

Δεν είναι δυνατόν τα κόμματα να απαιτούν από τους Αυτοδιοικητικούς να είναι απλοί «χειροκροτητές» στις κομματικές εκδηλώσεις και να μην τους αναγνωρίζουν το σοβαρό θεσμικό πολιτικό ρόλο που τους έχουν δώσει οι πολίτες, επεσήμανε η κα. Νικολάκου.

 

Κωνσταντίνα Νικολάκου

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...