Σε οικονομική ασφυξία οι Δήμοι - Κραυγή αγωνίας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Βασίλη Σπανάκη, το Σάββατο στις 28 Σεπτεμβρίου 2024 στην Καλαμάτα, στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι και ιδιαίτερα οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως την οικονομική ασφυξία, λόγω της αύξησης του μισθολογικού κόστους, Ενεργειακού κόστους, επιβολής τέλους ταφής, την στελέχωση των Δήμων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αναφέρθηκαν επίσης ζητήματα θεσμικά αλλά και καθημερινότητας, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και τα θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής και ανθεκτικότητας των Δήμων.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός κατέγραψε τα προβλήματα και παρουσίασε τις πολιτικές, τα μέτρα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις παρεμβάσεις του Υπουργείου για τους ΟΤΑ, καθώς και το νέο Ν/Σ που κατατίθεται στη βουλή προς ψήφιση. Ο κ. Σπανάκης επίσης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ανοιχτός διάλογος με το ΔΣ της ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Στη συνεδρίαση, πέραν των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Πελοποννήσου και των Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.
Σχετικά Άρθρα
- Συναυλία με την Μελίνα Ασλανίδου στον Τυρό - Δύο δωρεάν προσκλήσεις από το "Καλημέρα Αρκαδία"!
- Έπεσες από τα σύννεφα;
- Μουσική συναυλία με το "Ξέφραγο αμπέλι" στον Τυρό!
- Κινητικότητα για τη δημιουργία νέου πόλου – Ο ρόλος της «ομάδας των 91», η διακήρυξη και η…. πίεση προς Καραμανλή – Σαμαρά (vd)
- Δύο μνημειακά δένδρα της Σίταινας Αρκαδίας στο Δίκτυο Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης