Ένωσαν δυνάμεις τα αγροτικά μπλόκα της Πελοποννήσου - Δεν πάνε στο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Συνελεύσεις για το αν κλείσουν ξανά οι δρόμοι!
Αποφασισμένοι να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίζονται οι αγρότες των πέντε μπλόκων της Πελοποννήσου (Νεστάνη, ΒΙΠΕ, Αρχαία Νεμέα, Θουρία και Λακωνία).
Όπως υποστηρίζουν, σε δηλώσεις τους στη Δημοτική αδιοφωνία, η Κυβέρνηση δεν δείχνει πρόθεση να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό και προσχηματικό διάλογο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα μπλόκα της Λάρισας και της Καρδίτσας, ενώ ανάλογη στάση αναμένεται να τηρήσει και το μπλόκο της Νίκαιας.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου, εκπρόσωποι όλων των μπλόκων της Πελοποννήσου προχώρησαν σε δηλώσεις από τα διόδια της Νεστάνης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας. Όπως τόνισαν, η κοινωνία στέκεται στο πλευρό τους, αναγνωρίζοντας ότι ο αγώνας που δίνουν αφορά την ίδια τους την επιβίωση.
«Δεν έχουμε πού να γυρίσουμε, γι’ αυτό και παραμένουμε στους δρόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος από το μπλόκο της Μεσσήνης.
Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι τα μπλόκα λειτουργούν ως ένα ενιαίο μέτωπο σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.
Οι αγρότες επανέλαβαν ότι είχαν ζητήσει τη συμμετοχή δύο επιτροπών στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «η Κυβέρνηση επιλέγει να συνομιλεί με αγρότες που δεν βρίσκονται στα μπλόκα».
Εκπρόσωπος από το μπλόκο της Αρχαίας Νεμέας τόνισε πως οι αγρότες απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα, ενώ από το μπλόκο της Νεστάνης έγινε ειδική αναφορά στη συμφωνία Mercosur, η οποία –όπως ειπώθηκε– συνιστά σοβαρό πλήγμα για τον αγροτικό τομέα.
Τέλος, ο κ. Τσιοτίνας από το μπλόκο της ΒΙΠΕ Τρίπολης επεσήμανε ότι οι τελευταίες κινήσεις του Πρωθυπουργού όξυναν το κλίμα και ενίσχυσαν την ένταση μεταξύ των μπλόκων.
Πηγή - www.drt915.gr
Tags:
Αγροτικά μπλόκα,Σχετικά Άρθρα
- Τρίπολη | Εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας: Ενδυναμώνοντας την Εκπαιδευτική Κοινότητα»
- Σμυρνιώτης: "Ισχυρό αποτύπωμα του Φο.Δ.Σ.Α Πελοποννήσου με επίκεντρο την ολιστική διαχείριση αποβλήτων"
- ΑΣΕΠ | Ξεκίνησαν αιτήσεις για προκήρυξη με 23 θέσεις εργασίας σε Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας στην Αρκαδία!
- Kalamata Cup | Σημαντικές διακρίσεις για Καλογεράκου, Κουλουρά και Σπηλιοπούλου του ΓΑΟ
- Νέος ιατρός Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης
3 σχόλια
-
08:30 Α, μπα; Έχεις και τέτοια; Προσεξε μην τα πατήσεις αισχρέ σαλτιμπάγκο
-
Αδέρφια έλεος μην ξανά κλείσετε δρόμους τελικά μόνο τον κόσμο τιμωρείτε έτσι. Η κοινωνία δεν είναι πλέον μαζί σας. Κάντε ότι άλλο θέλετε του Κούλη δεν ιδρώνει το αυτί αν θα κλείσετε τις εθνικές οδούς. Ο κοσμάκης ταλαιπωρείτε κάθε μέρα στους δρόμους
-
Στα @@ μας αν πάνε ή αν δεν πάνε.






