Τατούλης: "Το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν μια ιστορική και μοναδική ευκαιρία που χάθηκε για την Πελοπόννησο"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13.8.2026
Επισκεπτόμενος κάποιος την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντικρίζει χαμογελαστό τον κύριο Πτωχό, ατενίζοντας αριστερόστροφα με σταυρωμένα χέρια, να πανηγυρίζει για την ολοκλήρωση του έργου οδικής ασφάλειας των 45.000.000 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης!
Στο ίδιο έργο θεατές! Για ακόμη μία φορά ο κύριος Πτωχός επιστρατεύει την επικοινωνιακή του τακτική για να παρουσιάσει ως προσωπικό επίτευγμα, ένα έργο για το οποίο δεν είχε καμία απολύτως συμβολή, ούτε στο σχεδιασμό, ούτε στην μελετητική ωριμότητα, ούτε στην εξασφάλιση πόρων, ούτε καν στην δρομολόγηση της υλοποίησης του.
Ο κύριος Πτωχός συνοδευόμενος από μερικούς συνεργάτες του ξεκίνησε από την Μεσσηνία τις πανηγυρικές αλλά παρωχημένες πλέον περιοδείες για να διαφημίσει το «μεγάλο του» έργο, αποδεικνύοντας όχι μόνο ότι δεν εκπροσωπεί κάτι καινούργιο στην Aυτοδιοίκηση αλλά ότι είναι λάτρης του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας.
Το έργο της οδικής ασφάλειας των 45,24 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης λόγω της επικαιροποιημένης μελέτης που παρέδωσε το 2019 η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη σε πλήρη ωριμότητα και με επίλυση όλων των τεχνικών προβλημάτων που παρουσίαζε η αρχική μελέτη της Εγνατίας Oδού!
Επί διοίκησης Παναγιώτη Νίκα, τον Νοέμβριο του 2022, το έργο είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και προχώρησε ο σχεδιασμός του, εξειδικεύθηκαν οι παρεμβάσεις στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες και δρομολογήθηκε η δημοπράτησή του.
Δυστυχώς οκτώ σχεδόν χρόνια μετά, το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αφού καθυστέρησε δραματικά, μετά από περιπετειώδεις και άστοχες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην δημοπράτηση και επαναδημοπράτησή του!
Τα μοναδικά «επιτεύγματα» του κυρίου Πτωχού στο συγκεκριμένο έργο είναι η ταλαιπωρία της υλοποίησης, οι καθυστερήσεις και οι παρατάσεις και κυρίως οι πρόσθετες οικονομικές δαπάνες που επιβάρυναν το έργο με 6.000.000 ευρώ που παρουσιάστηκαν ως ήσσονος σημασίας συμπληρωματική σύμβαση!
Η συγκεκριμένη μάλιστα συμπληρωματική σύμβαση των 6.000.000 ευρώ (εντελώς τυχαία) ανέρχεται στο ποσοστό 14,99% της αρχικής και δεν χρειάζεται έγκριση του Ελεγκτικού συνεδρίου, αφού το όριο είναι 15%!
Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παρεμβάσεων στα δήθεν 600 και περισσότερα σημεία στην Πελοπόννησο και στις συγκεκριμένες αναφορές για την Μεσσηνία για παρεμβάσεις 175.500 τ.μ. αποκατάστασης οδοστρώματος, 30.750 τ.μ. νέων διαγραμμίσεων και 10.700 (!) πινακίδων και οριοδεικτών, θα επανέλθουμε
εξαντλώντας τις δυνατότητες ελέγχου που μας παρέχει ο Νόμος, γιατί και η κοροϊδία έχει τα όρια της!
Το σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες στην υλοποίηση του έργου δεν τηρήθηκαν οι όροι και οι προδιαγραφές της μελέτης και γι’αυτό οφείλουμε να ερευνήσουμε αναλυτικά όλα τα οικονομικά στοιχεία και να απευθυνθούμε στις Εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση πιθανών ευθυνών.
Το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν μια ιστορική και μοναδική ευκαιρία για την Πελοπόννησο. Μια ευκαιρία που χάθηκε, αφού η Περιφέρεια δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει με δεδομένο ότι δεν είχε μεριμνήσει για τον σχεδιασμό και την ωριμότητα έργων, ώστε να υποβάλλει σχετικές προτάσεις προς ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Αντί λοιπόν να απολογούνται…θριαμβολογούν!
Υ.Γ.
Να προσέξει ο κύριος Πτωχός, την επόμενη φορά που θα φωτογραφηθεί με φόντο δρόμους, να έχει φροντίσει για τον καθαρισμό τους, κάτι το οποίο είναι αποκλειστική του ευθύνη!
Tags:
Πέτρος Τατούλης,Σχετικά Άρθρα
- Προβληματισμός στις τάξεις των αστυνομικών της Αρκαδίας μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ
- «Ρεκόρ» λουόμενων στη λίμνη Μουστού!
- Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στη Μονή Αγίου Νικολάου Καρυάς στην Κυνουρία
- Σύγχρονο και ανακαινισμένο προαύλιο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης (vd)
- Γορτυνία | Με μεγάλη κατάνυξη η πανήγυρη της Μονής Ζωοδόχου Πηγής Δωδεκαμέτρου για το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου (εικόνες)
5 σχόλια
-
09:21 Γίνονται έργα;; Πώς δεν το πήραμε χαμπάρι;; Πάντως, εγώ θα μιλήσω μόνο για τήν περιοχή μου, τήν βόρεια Κυνουρία: ο δρόμος Τρίπολης -Αστρους ήταν ένα απαίσιο κατασκεύασμα τής χούντας (όπως όλα βέβαια) καί επί Τατουλη έγινε λεοφορος, με πρώην δύσκολα σημεία, γέφυρες κλπ Τώρα τό καλοκαίρι δέχεται πάρα πολλή κίνηση καί μία χαρά ανταποκρίνεται. Το έργο αυτό αναζωογόνησε τήν βόρεια Κυνουρία. Τώρα, το μόνο πού έκαναν οι επόμενοι περιφερειάρχες, είναι να ρίξουν σε λίγα σημεία κάποια λίγη άσφαλτο. Δεν με ενδιαφέρει η κομματική ταυτότητα κανενός, περιγράφω απλώς ένα πολύ καλό έργο πού έγινε. Καλημέρα, με το καλό τής Παναγίας.
-
Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑ ΝΗΓΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΦΟΡΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
-
Και το ταπτοκ ήταν μια μοναδική ευκαιρία για την Αρκαδία. Αλλά όλοι κάνετε το χαζό .... και ποιο πολύ η ΕΥΔ.
-
Θα συμφωνήσω με τόν Πέτρο με χίλια. Γενικώς δεν ξέρουμε τι έγινε με το ταμείο ανάκαμψης........
-
Χαχα πράγματι οι δρόμοι είναι ακαθάριστοι ! Οι φωτογραφίες σε μαράνανε κύριε Πτωχέ !!






