Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράξενα πράγματα … «Όχι» για τη μονάδα βιοαερίου στη Μαντινεία, «ναι» για τη μονάδα βιοαερίου στην Κόρινθο από το περιφερειακό συμβούλιο!

Παράξενα πράγματα … «Όχι» για τη μονάδα βιοαερίου στη Μαντινεία, «ναι» για τη μονάδα βιοαερίου στην Κόρινθο από το περιφερειακό συμβούλιο!

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η … άνεση με την οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: «Μονάδα βιοαερίου ισχύος 1MW» στην θέση “Άγιος Δημήτριος” του Δήμου Κορινθίων (πρώην Δήμου Τενέας), Π.Ε. Κορινθίας.

p>Ερωτηματικά τα οποία διατυπώθηκαν από πολλούς περιφερειακούς συμβούλους, ακόμα και από τον Περιφερειάρχη!

Η απορία δεν έχει να κάνει με αυτή τη καθαυτή την επένδυση στην Κορινθία, για την οποία, όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες κοινωνικές αντιδράσεις.

Αυτό που παραξένεψε πολλούς είναι πως γίνεται το ίδιο συμβούλιο το οποίο είχε εκφράσει μεγάλες και σοβαρές διαφωνίες για τη μονάδα βιοαερίου στη Μαντινεία, θέμα το οποίο είχε οδηγήσει σε σοβαρά επεισόδια, τώρα να εγκρίνει, σχεδόν σύσσωμο, μία αντίστοιχη μονάδα στην Κορινθία.

Αυτό που αναρωτήθηκε εύλογα και ο Τατούλης είναι αν υπήρχαν περιβαλλοντικά θέματα στη Μαντινεία, δεν υπάρχουν αντίστοιχα και στην Κορινθία; Αν υπήρχαν ενστάσεις για τη μία περίπτωση, πως συμβαίνει οι ενστάσεις αυτές να εκλείπουν για την άλλη περίπτωση;

Η ουσία είναι ότι η επένδυση στην Κορινθία θα προχωρήσει κανονικά και έχει πλήρη φάκελο, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο συμβούλιο.

Υ.Γ. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι μόνοι οι οποίοι διαφώνησαν και για την περίπτωση της επένδυσης στη Μαντινεία και για την περίπτωση της επένδυσης στην Κορινθία, ήταν ο Γόντικας και ο Γούργαρης του ΚΚΕ. Κανείς άλλος…  

Υ.Γ.2: Για τη μονάδα της Μαντινείας, το θέμα δεν συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, αφού αποσύρθηκε. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...