Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δυο ημέρες πριν αναλάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση ... έτρεξαν να υπογράψουν απόφαση για νέα διόδια στο δρόμο Τρίπολη - Καλαμάτα!

Δυο ημέρες πριν αναλάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση ... έτρεξαν να υπογράψουν απόφαση για νέα διόδια στο δρόμο Τρίπολη - Καλαμάτα!

Δύο ημέρες, πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η υπηρεσιακή Κυβέρνηση, ο πρώην Υπουργός υποδομών, Μάκης Βορίδης … έσπευσε να υπογράψει μία απόφαση με την οποία ενέκρινε τη λειτουργία νέου σταθμού διοδίων στην Καλαμάτα από την κοινοπραξία Μορέας, μόλις παραδοθεί το τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα και πριν την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού της πόλης, όπως προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης.

>Η απόφαση στηρίχτηκε σε μία διάταξη  (4070/2012), που προβλέπει ότι μπορούν να λειτουργήσουν σταθμοί διοδίων ακόμη και στην περίπτωση τμηματικής ολοκλήρωσης των έργων εφόσον αυτό έγινε με υπαιτιότητα του Δημοσίου και όχι της Κοινοπραξίας. Στην απόφαση εμφανίζεται το Δημόσιο να φέρει την ευθύνη για τη μη έγκαιρη παράδοσης του τμήματος Τσακώνα - Καλαμάτα (συνολικά32,9 χλμ.), την ολοκλήρωση του οποίου η σύμβαση παραχώρησης τοποθετούσε έως 3/7/2011.

Η διέλευση ενός Ι.Χ. από τα διόδια Καλαμάτας θα κοστίζει περίπου 1,30-1,40 ευρώ, αν υπολογιστεί μόνο το νέο τμήμα των21,9 χλμ.που θα παραδοθεί μέσα στον Ιούλιο.

Διαβάστε όλη την απόφαση, ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...