Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεν κυκλοφορεί … κουνούπι στους δρόμους – Βουτιά στα έσοδα των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο «Μορέας»

Δεν κυκλοφορεί … κουνούπι στους δρόμους – Βουτιά στα έσοδα των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο «Μορέας»

Η συνεχής πτώση στα έσοδα των ελληνικών οδικών αξόνων, όπως αποτυπώνονται και στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολη την εξεύρεση λύσης για την επανεκκίνηση των τεσσάρων βαλτωμένων έργων(Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Τσακώνα, Μαλιακός – Κλειδί, Ιόνια Οδός και Αξονας Κεντρικής Ελλάδας).

p>Ακόμα και η Αττική Οδός, η οποία είχε δείξει αντοχές την τελευταία διετία, άρχισε να «ματώνει» σοβαρά από το πρώτο τρίμηνο του έτους με πτώση περί το 15%. 
Στα 5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα της κοινοπραξίας «Μορέας» (που διαχειρίζεται το τμήμα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα) από διόδια, έναντι 6 εκατ. στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 
Η κοινοπραξία «Γέφυρα» που διαχειρίζεται τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου είχε στο πρώτο τρίμηνο ζημιές 100.000 ευρώ, από κέρδη 200.000 στο πρώτο τρίμηνο του 2011. 
Συνολικά, ο κλάδος παραχωρήσεων της Ελλάκτωρ είχει στο πρώτο τρίμηνο ενοποιημένα έσοδα 58,98 εκατ. από 69,19 εκατ. στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ μειώθηκαν κατά 11,3% και τα καθαρά κέρδη στα 11,6 εκατομμύρια. 
Στα 0,6 εκατ. ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο τα έσοδα του ομίλου J&P ΑΒΑΞ από παραχωρήσεις έναντι 0,7 εκατ. στο περυσινό τρίμηνο. Στα 5,3 εκατ. περιορίστηκαν τα αντίστοιχα έσοδα του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα από 7,3 εκατ. στο αντίστοιχο διάστημα του 2011.

http://www.euro2day.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...