Menu
RSS
Πέμπτη, 23/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαφωνεί η «Πελοπόννησος Οικολογική» με τα σκουπίδια στον «Άγιο Βλάση»

Διαφωνεί η «Πελοπόννησος Οικολογική» με τα σκουπίδια στον «Άγιο Βλάση»
«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διορθώσουμε ένα λάθος με ένα νέο λάθος». Αυτός είναι ο τίτλος ανακοίνωσης της «Πελοπόννησος Οικολογική», που αναφέρει:

«Η Πελοπόννησος Οικολογική παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων της Τρίπολης. Είμαστε αντίθετοι στην νέα προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την μεταφορά των απορριμμάτων σε παλιό νταμάρι στην ευρύτερη δασική – ιστορική περιοχή Αγίου Βλάση σε απόσταση αναπνοής από την πόλη.

Επισημαίνουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος εναπόθεσης των απορριμμάτων είναι μέσα σε δασική περιοχή με άμεσο κίνδυνο ανάφλεξης σε κοντινή απόσταση από την πόλη, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης το χωριό Σιλίμνα και απειλεί την υγιεινή και ασφάλεια ολόκληρης της πόλης. Επίσης είναι πλησίον σε πηγή νερού με ότι αυτό συνεπάγεται για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Οι αναθυμιάσεις στον αέρα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με κίνδυνο επιδημιών λόγω της ανάπτυξης εντόμων θα αποτελούν μια μόνιμη απειλή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διορθώσουμε ένα λάθος με ένα νέο λάθος.

Ουσιαστικά η Δημοτική Αρχή με την κίνηση της αυτή απλά κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Η λογική να φύγουν τα απορρίμματα από την αυλή μας και ας πάνε οπουδήποτε αλλού ακόμα και στην αυλή του άλλου είναι κοντόφθαλμη και δεν θα έχει αποτέλεσμα. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και σε όλες τις βαθμίδες διακυβέρνησης. Ως Πελοπόννησος Οικολογική αναγνωρίζουμε το χρόνιο πρόβλημα παραμονής των σκουπιδιών στην πόλη είναι άμεσο και πρέπει να λυθεί.

Γνωρίζουμε ότι πλέον η οποία λύση δεν θα είναι και η καλύτερη αλλά με γνώμονα τον άμεσο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα της Αρκαδιας υποστηρίζουμε βιώσιμες και «καθαρές» λύσεις για άμεση και αποτελεσματική απομάκρυνση των απορριμμάτων από την Τρίπολη. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να το ξανασκεφτεί και να ανακαλέσει την απόφαση της και να προχωρήσει στη διαχείριση των απορριμμάτων με τις βασικές αρχές που χρόνια τώρα υποστηρίζει το οικολογικό κίνημα. Μακριά τα σκουπίδια από κατοικημένες, δασικές, αρχαιολογικές περιοχές και υδροφόρους ορίζοντες.

Εδώ και τώρα Πρόληψη, Μείωση παραγωγής απορριμμάτων, Διαλογή στην Πηγή, Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση, Επαναχρησιμοποίηση υλικών και Υγειονομική Διάθεση Υπολειμμάτων σε διαδημοτικούς Χ.Υ.Τ.Υ. (χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων). Γιατί η κατάσταση αυτή δεν αρμόζει στην Πρωτεύουσα της Πελοποννήσου και υποψήφιας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των κατοίκων της Σιλίμνας οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο. Τέλος δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους στην καθαριότητα και τον αγώνα τον οποίον δίνουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για να μπορέσουμε όλοι εμείς να ζούμε σε μια καθαρή πόλη.

Δήμητρα Λυμπεροπούλου - «Πελοπόννησος Οικολογική»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...