Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέες υποσχέσεις ότι θα γλιτώσουμε σε 1,5 μήνα από τις στροφές του αυτοκινητοδρόμου «Τρίπολης – Καλαμάτας»

Νέες υποσχέσεις ότι θα γλιτώσουμε σε 1,5 μήνα από τις στροφές του αυτοκινητοδρόμου «Τρίπολης – Καλαμάτας»

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κυπαρισσίας έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Εισόδου Καλαμάτας, μήκους 22 χλμ.

Η παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα μειωθεί ο χρόνος μετακίνησης κατά 15 τουλάχιστον λεπτά συγκριτικά με την υφιστάμενη Εθνική Οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, η οποία διέρχεται μέσα από μεγάλο αριθμό οικισμών με προφανή αυξημένη πιθανότητα κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων.

>Η κατασκευή περιλαμβάνει τους Ανισόπεδους Κόμβους :

α) Κυπαρισσίας,

β) Παλαιάς Εθνικής Οδού Τρίπολης – Καλαμάτας,

γ) Αρφαρών και

δ) Εισόδου Καλαμάτας (Θουρίας).

Παράλληλα κατασκευάζεται το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη μήκους 46 χλμ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της Περιμετρικής της Καλαμάτας μήκους11.5 χλμ.

Ο αυτοκινητόδρομος  «Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και o κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη» είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών συνολικού μήκους205 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει το τμήμα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα μήκους περίπου 159 χλμ και το τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη (46 χλμ.).  Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί113 χλμ.συνεχούς αυτοκινητοδρόμου από την Κόρινθο μέχρι τα Παραδείσια.

Στην τελετή παράδοσης του συγκεκριμένου τμήματος, στον ανισόπεδο Κόμβο Εισόδου Καλαμάτας, παρόντες ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος είπε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι δίνουμε σήμερα στην κυκλοφορία, δόθηκε ήδη,  ένα σημαντικό κομμάτι22 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα, επισκεφθήκαμε με τον κ. Χατζηδάκη και το κομμάτι Παραδείσια-Τσακώνα. Σε ενάμιση περίπου μήνα από σήμερα θα είναι έτοιμη η παράκαμψη και θα δοθεί στην κυκλοφορία και αυτό το κομμάτι (που σημαίνει ότι θα γλιτώσουμε από τις σημερινές στροφές της Τσακώνας). Παράλληλα κατασκευάζεται η γέφυρα, η όποια έχει πολύ σημαντικές δυσκολίες, είναι ένα εξαιρετικά πρωτότυπο έργο και απομένει σε ότι αφορά την συγκεκριμένη σύμπραξη, το τμήμα από Λεύκτρο προς την Σπάρτη και το βάρος της παραχώρησης και των κατασκευαστριών εταιριών θα πέσει πλέον στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ασφαλώς και στην περιμετρική της Καλαμάτας.

Με την παράδοση σύντομα και του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, θα βρίσκεται σε λειτουργία ένας πλήρως αποπερατωμένος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από την Κόρινθο μέχρι την Είσοδο της Καλαμάτας, μήκους 147 χλμ, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας και συγχρόνως στη σοβαρή μείωση του χρόνου μετακίνησης των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...