Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Τελ Αβίβ θα επισκεφτεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

Το Τελ Αβίβ θα επισκεφτεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

Το Τελ Αβίβ θα επισκεφτεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελτ με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη 24 Ιουλίου στην πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα. Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

p>Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης, αποδεχόμενος την πρόσκληση, ότι αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και την Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία αποτελεί ελκυστικό προορισμό υποδοχής Ισραηλινών τουριστών στα απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπία της. Ο Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στο στρατηγικό σχεδιασμό της πρώτης αιρετής διοίκησης της Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι το Ισραήλ αποτελεί ένα κρίσιμο μέγεθος για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας. "Η επίσκεψη μου στο Τελ Αβίβ θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία που κάνουν την Πελοπόννησο το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Μεσογείου, αλλά και ένα τόπο για επιχειρηματικές επενδύσεις μακράς πνοής" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος στον Ισραηλινό πρέσβη.       

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κοινή υπήρξε η διαπίστωση του κ. Τατούλη και του κ. Μέκελ, ότι «οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ισραήλ, στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της ενέργειας είναι ιδιαίτερα ελκυστικές επιχειρηματικά και παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα για βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, ανάπτυξης και αμοιβαίου οφέλους».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναφορικά με τη συνεργασία στον τομέα της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας, σημείωσε την αυξημένη τεχνογνωσία, αλλά και τις καινοτομίες που έχει να επιδείξει το Ισραήλ, οι οποίες  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μπορούν να βρουν εφαρμογή στα ιδιαίτερα εδάφη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στον τομέα του πολιτισμού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Ισραηλινός Πρέσβης διατύπωσαν την κοινή άποψη ότι «η Μεσόγειος αποτελεί ενιαίο πολιτιστικά χώρο» και ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου από κοινού με το Ισραήλ έχουν τη δυνατότητα ανάδειξής του, αλλά και δημιουργίας σύγχρονου πολιτιστικού Μεσογειακού αποθέματος».

Ο κ. Τατούλης κάλεσε τον Πρέσβη κ. Μέκελ να επισκεφθεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να γνωρίσει από κοντά τον τόπο και τους ανθρώπους της, μια πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τον Ισραηλινό Αξιωματούχο.

Για τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας η οποία θα οργανώσει ανταλλαγές εκπροσώπων των δύο πλευρών, θα καθορίσει τα χρονοδιαγράμματα και τους στόχους, αλλά και θα προετοιμάσει την επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη στο Τελ Αβίβ και του κ. Μέκελ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...