Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Έπεσαν» οι τελικές υπογραφές για να ολοκληρωθούν τα έργα στην Πλατεία Άρεως!

«Έπεσαν» οι τελικές υπογραφές για να ολοκληρωθούν τα έργα στην Πλατεία Άρεως!

«Σημείο αναφοράς» για την πόλη της Τρίπολης χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης της ανάπλασης της πλατείας Άρεως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά την υπογραφή της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 1.370.000 ευρώ.

p>«Με την ένταξη του στο ΕΣΠΑ εξασφαλίζουμε την ολοκλήρωση του έργου με σαφή χρονοδιαγράμματα και την απόδοση του πολύ σημαντικού αυτού αστικού χώρου στους πολίτες, γεγονός το οποίο θα συντελέσει και στην ανάδειξη του ανδριάντα του στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

 «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΕΩΣ (Β΄ΦΑΣΗ)» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1.370.000,00 €

Αντικείμενο της πράξης είναι η διαμόρφωση των νέων και των υφιστάμενων πεζοδρόμων γύρω από την πλατεία Άρεως, προκειμένου να εξασφαλιστεί, μέσω της παρέμβασης, η αίσθηση ενοποίησης του χώρου της πλατείας

Συγκεκριμένα, η παρούσα φάση, αφορά στην  διαμόρφωση της οδού Δημητρακοπούλου, από την οδό Εθνικής Αντίστασης έως την οδό Τάσου Σεχιώτη (μεταξύ των ΟΤ 328 και 327), την διαμόρφωση της οδού Τάσου Σεχιώτη από την οδό Δημητρακοπούλου έως την οδό Παπαρηγοπούλου (μεταξύ των ΟΤ 327, 326, Πλ. Άρεως και πάρκων), την διαμόρφωση της οδού Β. Οικονομίδου, από την οδό Εθνικής Αντίστασης έως την οδό Τάσου Σεχιώτη (μεταξύ των ΟΤ 327 και 326), την διαμόρφωση της οδού Δημητρακοπούλου (υφιστάμενος πεζόδρομος, από το τουριστικό περίπτερο έως την συμβολή της με την οδό Χατζηχρήστου) και την διαμόρφωση των πεζοδρόμων προς και γύρω από τον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, από έμπροσθεν του Ηρώου έως την οδό Παπαρηγοπούλου και την οδό Σεραγίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στους πεζοδρόμους θα είναι περιορισμένη (οχήματα τροφοδοσίας, επείγοντα περιστατικά). Η στάθμευση οχημάτων στους πεζοδρόμους θα πρέπει να απαγορεύεται.

Στα σημεία διασταύρωσης και κατ' επέκταση, αλλαγής στάθμης των δρόμων με τους πεζόδρομους, προβλέπεται η κατάλληλη διαμόρφωση ραμπών.

Η εν λόγω ανάπλαση απαιτεί την υλοποίηση των παρακάτω εργασιών:

1. Αποξηλώσεις.

2. Εκσκαφές.

3. Προεργασίες

4. Διάστρωση μπετόν δαπέδου

5. Κατασκευή δαπέδων

6. Πάγκοι καθιστικών

7. Φωτισμός των πεζοδρόμων

8. Αποχέτευση όμβριων υδάτων.

9. Πυρόσβεση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...