Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ελλάδας θα γίνει στην Κόρινθο! – Πόσο θα επηρεαστεί η εμπορική αγορά της Τρίπολης;

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ελλάδας θα γίνει στην Κόρινθο! – Πόσο θα επηρεαστεί η εμπορική αγορά της Τρίπολης;

Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου συζήτησε και τελικά αποφάσισε (με αρκετές διαφωνίες, είναι αλήθεια) τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου στο παλαιό εργοστάσιο της Σωληνουργίας, στην Κόρινθο.

Πρόκειται για ένα εμπορικό κέντρο το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας και θα γίνει σε σημείο πλησίον του αυτοκινητοδρόμου «Τρίπολης – Κορίνθου – Αθηνών», πολύ κοντά στην πόλη της Κορίνθου και σε απόσταση περίπου 30 λεπτών, από την Τρίπολη.

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην Κορινθία, αφού το θέμα αυτό είχε φτάσει ξανά προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, πριν από μήνες και είχε αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, λόγω των έντονων πιέσεων από φορείς του νομού, όπως το Επιμελητήριο Κορινθίας, εμπορικοί σύλλογοι ακόμα κι ο Δήμος.

Αυτή τη φορά, επανήλθε και πέρασε από το συμβούλιο, με άλλο εισηγητή, αφού αντί για τον Κορίνθιο αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Παπαφωτίου, το θέμα «πήρε πάνω της» και το εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Για το θέμα εκφράστηκαν ανοιχτές διαφωνίες με το Νίκο Γόντικα να ρωτά τη Νικολάκου αν γνωρίζει πόσα μικρομάγαζα θα κλείσουν με το άνοιγμα αυτού του εμπορικού κέντρου…

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Παναγιώτης Δέδες είπε ότι πολλά χρόνια πίσω έχει ξεκινήσει αυτή η μετακίνηση μεγάλων επιχειρήσεων από την Αττική προς την Κορινθία και ανέφερε συγκεκριμένα πολυκαταστήματα τα οποία τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Από την άλλη πλευρά, αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι είπε ότι αυτό το εμπορικό κέντρο αποτελεί ευκαιρία ανάπτυξης για την περιοχή ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή, το θέμα δεν είναι μόνο πόσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, αλλά κάτω από ποιες εργασιακές συνθήκες θα δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι. Θα δουλεύουν δηλαδή για 400 ευρώ το 8ωρο, όπως καταγγέλθηκε πρόσφατα ότι αυτό συμβαίνει επίσημα σε πολυκατάστημα της Τρίπολης; Αυτό είναι ανάπτυξη; Μπορεί άραγε κανείς να ζήσει με αυτά τα χρήματα;

Ταυτόχρονα, άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι σημείωσαν ότι με τη λειτουργία αυτού του εμπορικού κέντρου θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για το καταναλωτικό κοινό αφού θα γίνουν όλοι πιο ανταγωνιστικοί.

Η σύμβουλος Στέρπη από τη Λακωνία είπε ότι δεν μπορούμε να είμαστε υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και να απαγορεύσουμε σε κάποιον ένα μαγαζί, από τη στιγμή που πληροί τις προϋποθέσεις.

Το όλο θέμα έχει και μία άλλη διάσταση που αφορά την Τρίπολη και οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα…

Ένα τόσο μεγάλο εμπορικό κέντρο σε τριάντα λεπτά από την πόλη της Τρίπολης είναι πολύ πιθανό –έως βέβαιο- ότι θα επηρεάσει την εμπορικά αγορά της πόλης διότι θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές, σε λίγα λεπτά- να πάνε στην Κόρινθο, να κάνουν τα ψώνια  τους, συνδυάζοντας τις αγορές τους με μια βόλτα στην παραλιακή Κορινθία.

Κάτι που αν επιβεβαιωθεί στην πράξη θα πλήξει σοβαρά τα εμπορικά καταστήματα της Τρίπολης, πολλά εκ των οποίων, ήδη βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...