Menu
RSS
Τετάρτη, 09/07/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τσιρώνης από Τρίπολη: Αποκάλυψε πως θα … ξεκλειδώσουν κονδύλια για τα σκουπίδια - Τι είπε για ΤΕΡΝΑ! (vd)

Τσιρώνης από Τρίπολη: Αποκάλυψε πως θα  … ξεκλειδώσουν κονδύλια για τα σκουπίδια - Τι είπε για ΤΕΡΝΑ! (vd)
Στην Τρίπολη ήρθε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ιωάννης Τσιρώνης, για την ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Υπηρεσιών Καθαριότητας Δήμων Πελοποννήσου σε θέματα Ανακύκλωσης».
Λίγο πριν αρχίσει η ημερίδα, μίλησε για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Πελοπόννησο.
"Η Ελλάδα μπαίνει στην νέα εποχή" είπε ο αρμόδιος Υπουργος, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του "κανένα υλικό να μην πηγαίνει στην χωματερή αλλά να ανακυκλώνεται", επισημαίνοντας ότι από αυτή τη διαδικασία, η χώρα θα έχει σημαντικό οικονομικό όφελος και νέες θέσεις εργασίας.
Όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, είπε πως υστέρα από τις δυο συναντήσεις που είχε με τους δημάρχους στο Μέγαρο Μάξιμου ,περιμένει από την Πελοπόννησο, την κατάθεση του καινούργιου ΠΕΣΔΑ, πρώτου ουσιαστικά που εκπονείται από τον Φορέα Διαχείερισης Στερεών Αποβλήτων, όπως προβλέπει ο Νόμος, ώστε οι Δήμαρχοι να αποκτήσαν την ευθύνη για τα απορρίμματα.
«Με τον νέο ΠΕΣΔΑ θα μειωθούν σημαντικά τα τέλη των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ, ξεκαθάρισε πως είναι άλλο ζήτημα ποιος θα είναι ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ) Κι άλλο ποιος θα αναλάβει την κεντρική διαχείριση.
«Δεν υπάρχει καμιά ιδεοληψία εάν θα είναι η υπάρχουσα εταιρεία ή κάποια άλλη», τόνισε.
"Όλα όμως θα κριθούν στο ΠΕΣΔΑ, δεν θα φτιάξουμε έναν ΠΕΣΔΑ στα μέτρα μιας σύμβασης. Η σύμβαση πρέπει να είναι στα μέτρα του ΠΕΣΔΑ" είπε στη συνέχεια.
Επίσης, έκανε γνωστό πως στην Πελοπόννησο όλοι οι μεγάλοι δήμοι έχουν καταθέσει τα σχέδια τους και πως το μικρό ποσοστό των δήμων που δεν έχει καταθέσει ακόμα σχέδιο, δεν επηρεάζει τους μελετητές.
«Πρέπει να πάμε γρήγορα γιατί η έγκριση του ΠΕΣΔΑ αποτελεί αιρεσιμότητα για την Ευρώπη για να ξεκλειδώσει όλα τα κονδύλια».
Για τον χρόνο της έγκρισης του καινούργιου ΠΕΣΔΑ απαιτούνται, όπως είπε, 80 με 90 ημέρες κάτι που δεν σημαίνει καθυστέρηση για την εκτέλεση των έργων μιας και μπορούν να γίνονται διαγωνισμοί μέχρι τότε αλλά δεν μπορούν να συμβασιοποιηθούν.
«Φιλοδοξούμε εκεί που τελειώνει ο ΠΕΣΔΑ να έχουμε και την ολοκλήρωση όλων των συμβάσεων κεντρικών και τοπικών για να ξεκινήσουν τα έργα», είπε κλείνοντας.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...