Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεσηκώνονται στη Μεσσηνία και ζητούν να γλιτώσουμε επιτέλους από τις στροφές του δρόμου «Τρίπολης – Καλαμάτας»!

Ξεσηκώνονται στη Μεσσηνία και ζητούν να γλιτώσουμε επιτέλους από τις στροφές του δρόμου «Τρίπολης – Καλαμάτας»!

Η νέα αναβολή στην παράδοση του τμήματος «Παραδείσια – Τσακώνα», προκάλεσε οργή και αντιδράσεις στη γειτονική Μεσσηνία.

Αν και το θέμα αυτό, αφορά εξίσου και την Αρκαδία (Τρίπολη – Μεγαλόπολη), μιας και με αυτό το έργο θα ξεμπερδέψουμε από τις στροφές της Τσακώνας, προς το παρόν μόνο οι γείτονες μας, Μεσσήνιοι, αντιδρούν και πολύ καλά κάνουν.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κ. Μαργέλης απέστειλε εξώδικο προς τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την κατασκευάστρια κοινοπραξία «ALPINE BAU – ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» και στο οποίο αναφέρει ότι «δυστυχώς με μεγάλη μου έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι η παράδοση στην κυκλοφορία της παράκαμψης του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια – Τσακώνα, η κατασκευή της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί, μετατίθεται για το μέλλον (έχουν συμβεί και άλλες τέτοιες χρονικές μεταθέσεις), αφού το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε κατά πλειοψηφία τη συμπληρωματική σύμβαση, η οποία αφορά την παράκαμψη της γέφυρας για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Το έργο αυτό είναι το σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας».

Οι Μεσσήνιοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανεχθούν πλέον τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό και την απομόνωση τους.

Οι Μεσσήνιοι συμπολίτες μας δεν αντέχουν άλλο την ταλαιπωρία.

Οι Μεσσήνιοι συμπολίτες μας δεν αντέχουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της κυκλοφορίας τους στον παλαιό δρόμο.

Είναι μη ανεκτό από όλους μας και ενώ ουσιαστικά το έργο της παράκαμψης έχει ολοκληρωθεί, να μην παραδίδεται αυτή άμεσα σε κυκλοφορία, με συνέπεια να γίνονται ατυχήματα που κοστίζουν ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της. Πρέπει ενώπιον της ανάγκης αμέσου παραδόσεως του εν λόγω δρόμου, που είναι θέμα υψίστου δημοσίου συμφέροντος, αφού αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο στην περιοχή μας και καθημερινώς σχεδόν, η χρήση του παλαιού δρόμου, είναι αιτία προκλήσεως ατυχημάτων, να ξεπεράσει τα όποια «τυπικά  εμπόδια», να αντιληφθεί την ουσία και τη χρησιμότητα του έργου και να εγκρίνει τη συμπληρωματική σύμβαση για την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης.

Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να συμβάλλει στην καθυστέρηση των έργων που συνδέονται με την ανάπτυξη. Άλλωστε δυστυχώς, η Δικαιοσύνη  μέχρι σήμερα «δε μίλησε» εξ’ όσων γνωρίζω και ουδείς έχει τιμωρηθεί για το ουσιαστικό όνειδος της κατολισθήσεως του παλαιού δρόμου. Είναι βέβαιο, ότι η τυχόν τιμωρία των όποιων υπευθύνων για την εν λόγω κατολίσθηση του παλαιού δρόμου, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά και προληπτικά στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Εκτός αν κανείς δεν θεωρείται υπεύθυνος για την εν λόγω κατολίσθηση του παλαιού δρόμου…

Η κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Πρέπει να παραδώσει άμεσα το έργο και να διασκεδάσει το φόβο της πως αν προβεί σε άμεση παράδοση του έργου, δε θα πληρωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Πρέπει να σκεφτεί και να υπολογίσει σοβαρά τις ευθύνες της για την ταλαιπωρία και τα ατυχήματα που συμβαίνουν από τη χρήση του παλαιού δρόμου. Πρέπει να προβεί σε άμεση παράδοση του έργου και φυσικά να συνεχίσει μετά τις όποιες οικονομικές διεκδικήσεις της κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Αυτό που συμβαίνει με το έργο αυτό δεν έχει προηγούμενο.

Πρέπει όλοι  να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εάν ο δρόμος δεν παραδοθεί άμεσα, το αργότερο εντός πέντε (5) ημερών, θα πρέπει, όλοι οι Μεσσήνιοι, με μπροστάρηδες τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Καλαμάτας, να επιδιώξουμε με έργα, έστω την προσωρινή παράδοση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, ανοίγοντας τα εμπόδια και αρχίζοντας να κυκλοφορούμε στο τμήμα αυτό.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου, να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στους καθών απευθύνεται για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Από την πλευρά της η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας αναφέρει: "Τις τελευταίες ημέρες όλοι οι μεσσήνιοι παρακολουθούμε με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις που διαδραματίζονται, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της παράδοσης σε κυκλοφορία του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα.

Αν και οφείλουμε να σεβαστούμε πλήρως τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης, εύλογα όμως μας γεννούνται σημαντικά ερωτήματα για την συγκεκριμένη υπόθεση:

Γιατί η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει επιδείξει τον ίδιο ζήλο όσον αφορά την απόδοση των ευθυνών για την κατάρρευση του παλιού δρόμου εδώ και 10 περίπου χρόνια;

Πώς το ελεγκτικό συνέδριο και το κράτος επέτρεψαν να παραδοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος το 2000, ενώ είχε τεράστιες κατασκευαστικές ελλείψεις, παραμονές εκλογών;

Ποιο νομικό κώλυμα μπορεί να υπερκεράσει ένα πιθανό θανατηφόρο ατύχημα στον παλιό υπό κατάρρευση δρόμο, που μπορεί να συμβεί, για όσο διάστημα παραμένει κλειστός ο καινούργιος;

Για πόσο ακόμα η γραφειοκρατία θα αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Τόπου μας, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μας έχει όλους τσακίσει;

Για πόσο ακόμα οι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοκατασκευαστές προασπίζοντας τα οικονομικά τους συμφέροντα θα εκβιάζουν το κράτος, λόγω της προχειρότητας των έργων τους, εις βάρος των πολιτών και της ανάπτυξης μιας περιοχής;

Δεν γνωρίζουμε αν μπορεί κάποιος να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα. Αυτό όμως που γνωρίζουμε καλά, είναι ότι η ανοχή όλων μας έχει εξαντληθεί. Καλούμε όλους τους φορείς της Μεσσηνίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Βουλευτές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όλους τους πολίτες να ασκήσουν πίεση προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να παραδοθεί άμεσα τις επόμενες ημέρες ο δρόμος σε κυκλοφορία κι έπειτα οι ειδικοί ας αναζητήσουν τη νομική λύση για την διευθέτηση των οικονομικών και διαδικαστικών προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Ειδάλλως, τη λύση στο πρόβλημα θα τη δώσουμε οι πολίτες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας εξαντληθεί η υπομονή και η ανοχή μας".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...