Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σχετικά καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σχετικά καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

O Καιρός το Σαββατοκύριακο αναμένεται σχετικά καλός στις περισσότερες περιοχές ωστόσο δεν θα λείψουν κάποιες βροχές το Σάββατο τις πρωινές ώρες στην Πελοπόννησο αλλά και στην δυτική βορειοδυτική χώρα αλλά θα είναι τοπικού χαρακτήρα και όχι έντονες. Χιονοπτώσεις πολύ νωρίς το πρωί στα ορεινά της Πελοποννήσου και της βορειοανατολικής και κεντρικής Στερεάς που γρήγορα προς το μεσημέρι θα σταματήσουν. 

Σάββατο 15/12/2012: 

Στην δυτική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με κάποιες νεφώσεις που ίσως δώσουν τοπικά και ασθενή φαινόμενη ακόμα και με την μορφή χιονιού αρχικά σε δυτική Μακεδονία και βορειοδυτική Θεσσαλία ,μέχρι την Πιερία-Ημαθία αλλά θα είναι τοπικά και ασθενή φαινόμενα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου . Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία-Θράκη ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές το Σάββατο . Ασθενείς βροχές στα νησιά του Ιονίου και στην δυτική Στερεά-Ήπειρο τις πρωινές ώρες. 

Παρόμοιες συνθήκες και στην ανατολική Στερεά -Εύβοια -Ανατολική Πελοπόννησο  όπου θα έχουμε κάποια συννεφιά να πυκνώνει τις πρωινές ώρες κατά διαστήματα με πιθανότητα για ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας σε Φθιώτιδα-Φωκίδα-Βοιωτία κυρίως στις ορεινές περιοχές (ελαφρύ πασπάλισμα στα ορεινά). 

Βροχές θα έχει και η δυτική Κρήτη το πρωί του Σάββατου ενώ συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας θα έχει το υπόλοιπο κομμάτι του νησιού όπως και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα . 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς στο Αιγαίο στα 3-4 και τοπικά 5 -6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο μέσα στο Σάββατο όπου σταδιακά θα αρχίσει να μαλακώνει ο καιρός. 

Αναλυτικά ο χάρτης για το Σάββατο κυρίως όμως τις πρώτες πρωινές ώρες: 

Κυριακή 15/12/2012:

Ο καιρός θα είναι πολύ καλός σχετικά και μαλακός στην ανατολική και νότια χώρα με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. 

Ωστόσο στην δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι λίγο πιο άστατος δηλαδή θα έχουμε διαστήματα ηλιοφάνειας που θα εναλλάσσονται με νεφώσεις αρκετά πυκνές που θα δίνουν ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου ,την Ήπειρο ,την δυτική Στερεά μέχρι και την δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη βόρεια χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις που θα πυκνώνουν προς το μεσημέρι και το απόγευμα. Έτσι από τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα έχουμε βροχές στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Προς το βράδυ θα επηρεαστεί και η κεντρική Μακεδονία .

Στην υπόλοιπη Ελλάδα από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα ,στην ανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι Κυκλάδες-Κρήτη δεν αναμένεται να έχουμε βροχές αλλά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές . Πιθανότητα για τοπικές βροχές στην δυτική Κρήτη και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές καθώς οι θερμοί νοτιάδες θα μαλακώσουν το καιρό μετά τις παγωνιές των τελευταίων ημερών ,παρ' ολα αυτά σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας το κρύο το βράδυ και νωρίς το πρωί θα παραμείνει. 

Αναλυτικά ο χάρτης για την Κυριακή 15/12/2012: 

Στην Αττική ο καιρός το Σάββατο θα είναι σχετικά καλός με νεφώσεις τις πρωινές ώρες αλλά μέσα στην ημέρα γρήγορα ο καιρός θα ανοίξει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ενώ την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος από την αρχή της ημέρας με λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά . Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς. 

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχετικά καλός το Σάββατο με κάποιες νεφώσεις αρχικά αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας που μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν μεγαλώσει αρκετά. Η Κυριακή θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές ενώ μέσα στην ημέρα όσο βαδίζουμε προς το απόγευμα ο καιρός θα κλείνει και είναι πιθανό το απόγευμα-βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Επιμέλεια: Καραβίας Ιάσων(Jason) 

http://dionysos-weather.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...