Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από το Σεπτέμβρη του 2013 τα δημόσια ΙΕΚ περνούν στις Περιφέρειες

Από το Σεπτέμβρη του 2013 τα δημόσια ΙΕΚ περνούν στις Περιφέρειες

Συνεδρίασε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας (αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη») το «Συμβούλιο Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση».

Στην έναρξη της συνεδρίασης απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ενώ στη συνέχεια, η Γενική Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης κα Ελένη Καρατζόλα παρουσίασε την Έκθεση για την Ελλάδα για το 2012 στο Συμβούλιο. Ακολούθησε συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είπε τα εξής:

«Η Διά Βίου Μάθηση είναι μία, κατ’ εξοχήν, δημοκρατική διαδικασία γιατί αφορά στο σύνολο των πολιτών, αφού στοχεύει στον πυρήνα της Δημοκρατίας, στη διαμόρφωση, δηλαδή, ενεργών και ενημερωμένων πολιτών. Η Δημοκρατία άλλωστε είναι το μόνο πολίτευμα, το οποίο απαιτεί εκπαίδευση των πολιτών σε συνεχή, καθημερινή βάση και μέχρι τα βαθειά γεράματα. Δεν είναι σύμπτωση ότι το «γηράσκω αεί διδασκόμενος» έχει να κάνει με την αρχαία ελληνική πρόσληψη της Δημοκρατίας και αυτή η ανάγκη αυτή γίνεται ιδιαίτερα επιτακτική σε περιόδους κρίσης. Γι’ αυτό λοιπόν και μείς προχωρούμε στην αποκέντρωση δομών και υπηρεσιών στη Διά Βίου Μάθηση. Σήμερα, 126 δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν ιδρύσει Κέντρα Διά Βίου Μάθησης για την εκπαίδευση ενηλίκων και από το Σεπτέμβρη του 2013 τα δημόσια ΙΕΚ περνούν στις Περιφέρειες, με στόχο την ουσιαστική τους αναβάθμιση, αλλά και κυριότερα, την ενίσχυση των τοπικών παραγωγικών δυνάμεων μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...