Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νεκρή βρέθηκε η ηλικιωμένη στο Γαλατά Τροιζηνίας ...

Νεκρή βρέθηκε η ηλικιωμένη στο Γαλατά Τροιζηνίας ...

Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια της Δήμητρας Πίκουλα που είχε χαθεί την 26.08.2017.

Το απόγευμα της 28.09.2017, η Κοινωνική Υπηρεσία  δέχθηκε κλήση στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 και της άτυχης γυναίκας.

Η σορός της εντοπίστηκε από διερχόμενο πολίτη, σε αγροτεμάχιο στο Γαλατά, όχι πολύ μακριά από το σπίτι της…

Η  79χρονη, είχε εξαφανισθεί το απόγευμα της 26.08.2017, όταν έφυγε από το σπίτι της στο Γαλατά Τροιζηνίας, και δεν κατάφερε να επιστρέψει. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, μετά από αίτημα των οικείων της και με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, εξέδωσε SILVER ALERT για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της, την 28.08.2017. Δυστυχώς, ήταν πολύ αργά…

Στο Γαλατά είχαν μεταβεί και εθελοντές πολιτικής προστασίας από τη Γορτυνίας, για να συνδράμουν στις έρευνες που δυστυχώς δεν είχαν αίσια κατάληξη ... 
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Καθοριστικό ρόλο στην άμεση κινητοποίηση παίζει η όσο το δυνατόν συντομότερη ενεργοποίηση του SILVER ALERT, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ:

Για 8 στους 10 ηλικιωμένους που βρέθηκαν σώοι, τα οικεία τους πρόσωπα είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση S.A. μέσα στο πρώτο τριήμερο από την εξαφάνισή τους, ενώ για 6 στους 10 ηλικιωμένους που εντοπίσθηκαν θανόντες, τα οικεία τους πρόσωπα είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση S.A. πέραν των 72 ωρών(τριημέρου)  από την εξαφάνισή τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...