Menu
RSS
Πέμπτη, 15/05/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
ygeia728x90

Αλφειός SOS: Σε επιφυλακή εν όψει νέου κύματος κακοκαιρίας (vd)

Αλφειός SOS: Σε επιφυλακή εν όψει νέου κύματος κακοκαιρίας (vd)

Σε κατάσταση αναμονής και επιφυλακής βρίσκεται ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Ηδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και η προσπάθεια αποκατάστασης, αλλά και οι ενέργειες θωράκισης εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Το μείζον πρόβλημα εντοπίζεται στον κάμπο της Παπαδούς, καθώς κινδυνεύουν οι υποδομές ύδρευσης του Πλουτοχωρίου, όπως και οι ιδιοκτησίες κατά μήκος του παραποτάμιου δρόμου. Συνεπώς εάν το ανάχωμα αποδειχθεί ανεπαρκής προστασία, θα πρέπει οι κάτοικοι να απομακρυνθούν. Ήδη η κύρια δύναμη του συνεργείου του δήμου δρα στο συγκεκριμένο σημείο. Αρνητική εξέλιξη συνιστά και η πλήρωση του φράγματος του Λάδωνα, καθώς μέσα σε τρεις ημέρες έφτασε στα 9 μέτρα.

Χθες συνεδρίασε εκ νέου το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο στο δημαρχείο Κρεστένων, προκειμένου να ληφθούν καίριες αποφάσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Αρχικά αποφασίστηκε να υποβληθεί εκ νέου αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να κηρυχθεί όλος ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (και όχι μόνο συγκεκριμένα χωριά), καθώς υπάρχουν ακόμα περιοχές όπου δεν έχουν προλάβει ακόμα να καταγραφούν οι ζημιές.

Αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ http://patrisnews.com/news_details.php?id=16570

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...