Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τατούλης: «Χωρίς δεσμεύσεις του Υπουργείου δεν θα γίνει καμία μετεγκατάσταση του χωριού Τριποτάμου»

Τατούλης: «Χωρίς δεσμεύσεις του Υπουργείου δεν θα γίνει καμία μετεγκατάσταση του χωριού Τριποτάμου»


Κατά τη συζήτηση του θέματος της μετεγκατάστασης του οικισμού Τριποτάμου Δήμου Μεγαλόπολης, μετά την απαλλοτρίωση από τη Δ.Ε.Η. ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι «Εμμένουμε σε δύο σημεία. Πρώτον, ότι κανένας κάτοικος δεν θα φύγει από το χωριό, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκχώρησης και, δεύτερον, αναμένουμε συνάντησή μου με τον αρμόδιο Υπουργό, με τη συμμετοχή βεβαίως εκπροσώπων των κατοίκων, στην οποία θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο συμπέρασμα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις».

Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου είναι αλληλέγγυο στην προσπάθεια του χωριού, το οποίο έχει προσφέρει πολλά στον τόπο.

«Πυλώνας ενέργειας η Πελοπόννησος στη νέα γεωστρατηγική της Μεσογείου»

«Στη νέα γεωστρατηγική θεώρηση της ενέργειας η Πελοπόννησος θεωρείται πυλώνας της Μεσογείου και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του θέματος της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Τα οικονομικά της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, χειροτερεύουν διαρκώς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να δανειοδοτηθεί και να κάνει επενδύσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών της.

«Θα πρέπει να αντιληφθούμε το πλαίσιο των αλλαγών στην ενέργεια και τις ραγδαίες εξελίξεις που θα υπάρξουν την επόμενη τριετία. Μπαίνουμε πλέον σε λογικές ενεργειακών χωριών, ενεργειακών πόλεων και ενεργειακής περιφέρειας» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι η σύγκρουση του λιγνίτη με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχει αποβεί εις βάρος του λιγνίτη, καθώς δεν υπήρξε ποτέ στρατηγική πρόβλεψη για την ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών της ΔΕΗ, μέσω της χρήσης του λιγνίτη. ‘Όσο περνά ο χρόνος η αξία της ΔΕΗ δέχεται τεράστιες μειώσεις εις βάρος της επιχείρησης, των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου της διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο, «κάτι στο οποίο το Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν απέναντι, γιατί είχε ενστάσεις επί των περιβαλλοντικών επιπτώσεων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...