Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταγγελία Πετράκου για τα δάνεια πυρόπληκτων με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου

Καταγγελία Πετράκου για τα δάνεια πυρόπληκτων με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου

Με επιστολή καταγγελία του, ο βουλευτής του ΣΡΥΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος απευθέυενται προς τον Υπουργό Οικονομικών και αναφέρει: «Σας καταγγέλλω μια προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια των τραπεζών για μια ακόμη φορά. Μετά από καταγγελίες Μεσσήνιων δανειοληπτών πυρόπληκτων δανείων που τελούν υπό την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου για αφαίρεση χρηματικών ποσών από καταθετικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου σας καταγγέλλω συγκεκριμένα ότι:

Στις 24/1/2013 η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος σάρωσε όλους τους καταθετικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου δανειοληπτών που είχαν εγκεκριμένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δάνεια, παρά την Υπουργική Απόφαση για ρύθμιση των υποχρεώσεων των δανειοληπτών του 2012 (α και β εξαμήνου) και μεταφορά των υποχρεώσεων αυτών μαζί με τις δυο τελευταίες δόσεις του δανείου.

Η δικαιολογία που προτάθηκε από την Τράπεζα (Υπ/μα Καλαμάτας) ήταν ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας δεν ήταν εφικτός ο διαχωρισμός των δανείων αυτών από τα υπόλοιπα, παρά το ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έστειλε όπως με διαβεβαίωσαν κατάλογο των εγκεκριμένων από το Ελληνικό δημόσιο δανείων. Στην ουσία η Υπουργική απόφαση για ρύθμιση των δανείων αυτών έπεσε στο κενό αφού δεν ίσχυσε καμμία ρύθμιση.

Τα χρήματα των καταθετών που τα είχαν ανάγκη για να πληρώσουν άλλες υποχρεώσεις προς εφορία, πολεοδομία, χαράτσια κ.α. δεν υπάρχουν πλέον στους λογαριασμούς τους και είναι άγνωστο πότε η τράπεζα θα ολοκληρώσει την διαδικασία ελέγχου και αν θα αντιλογιστούν.

Η δικαιολογία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και αποδεικνύει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν ως κράτος εν κράτη και ακυρώνουν το νόμο και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ακόμα και τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Κύριε υπουργέ επειδή στην Ελλάδα υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία και κυβερνάει η κυβέρνηση και όχι οι τραπεζίτες και η Ένωση των Ελληνικών Τραπεζών ζητώ την άμεση παρέμβασή σας ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και η ουσία της Υπουργικής απόφασης και να επιστραφούν πάραυτα τα χρήματα στους καταθετικούς λογαριασμούς των δανειοληπτών που υφάρπαξαν παρανόμως οι τράπεζες.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...