Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κραυγή από την Κλειτορία Αχαΐας: «Θα κινδυνεύσουν ζωές ασθενών, αν δεν ανοίξει ο δρόμος προς την Τρίπολη»

Κραυγή από την Κλειτορία Αχαΐας: «Θα κινδυνεύσουν ζωές ασθενών, αν δεν ανοίξει ο δρόμος προς την Τρίπολη»

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έγινε στο Δήμο Καλαβρύτων Αχαΐας με μοναδικό θέμα συζήτησης την άμεση και ταχεία επισκευή, υποστήριξη και αντικατάσταση της γέφυρας στον Κλειτόριο ποταμό, που υπέστη σοβαρές ζημιές από τα ορμητικά νερά του ποταμού στις 18-1-2013, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί άμεσα η βατότητα στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κλειτορίας - Τρίπολης.

Το θέμα αυτό κρίθηκε κατεπείγον, καθόσον η πόλη, οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι επισκέπτες της Κλειτορίας, αλλά και του Δήμου μας γενικότερα αντιμετωπίζουν, σοβαρότατα προβλήματα και δυσκολίες στις μετακινήσεις τους με τις κοινότητες Κρινόφυτα, Λυκούρια, Παγκράτι, την Τρίπολη και την Αθήνα, γεγονός που δημιουργεί τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα στην Κλειτορία και στην ευρύτερη περιοχή.

Επόμενο βήμα ήταν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, να στείλει εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και τον Περιφερειάρχη Αχαΐας και να ζητά:

«Σε συνέχεια των υπ’ αριθμ. πρωτ. 559 και 580/18.01.2013, 653/21.01.2013 και 830/24.01.2013 σχετικών εγγράφων μας, σας επισημαίνουμε και πάλι, την επιτακτική, άμεση και κατεπείγουσα αναγκαιότητα να αποκατασταθεί το ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ και ΑΜΕΣΑ η επικοινωνία και η πρόσβαση με την Κλειτορία και το Δήμο μας γενικότερα.

Η μεγάλη και έκτακτη φυσική καταστροφή που έπληξε την Κλειτορία την περασμένη εβδομάδα με την οριστική κατάρρευση της κεντρικής γέφυρας στον Κλειτόριο ποταμό, οδήγησε στην αποκοπή και απομόνωση αυτής και του Δήμου μας από την Τρίπολη, την Αθήνα και τα γύρω χωριά.

Οι επιπτώσεις απ’ αυτή τη φυσική καταστροφή στη ζωή, την οικονομία και την κοινωνία της Κλειτορίας και του Δήμου μας είναι τεράστιες.

Μαθητές δεν μπορούν να μεταφερθούν ή μεταφέρονται με δυσκολίες στα σχολεία της Κλειτορίας. Ασθενείς και επείγοντα περιστατικά του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας, μεταφέρονται δυσχερώς και με καθυστέρηση στην Τρίπολη, με κρίσιμες συνέπειες στη ζωή και την υγεία συνανθρώπων μας.

Κτηνοτρόφοι, αγρότες, επαγγελματίες και έμποροι της Κλειτορίας αδυνατούν να ασκήσουν τα επαγγέλματά τους με λειτουργικό, σύντομο και οικονομικό τρόπο. Η τουριστική κίνηση και γενικά η κίνηση επισκεπτών έχει παραλύσει, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ξενοδόχους, επαγγελματίες, το Χιονοδρομικό μας Κέντρο και τα Σπήλαια των Λιμνών Καστριών.

Οι κάτοικοι καταταλαιπωρούνται, ανησυχούν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται και εξοργίζονται. Με λίγα λόγια, η οικονομική, κοινωνική, εμπορική και τουριστική δραστηριότητα και κίνηση στην Κλειτορία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και απαιτείται η άμεση αποκατάστασή τους.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι, μαζί με το γεγονός ότι διαβλέπεται καθυστέρηση των διαδικασιών εκτέλεσης των αναγκαίων έργων και εξεύρεσης της χρηματοδότησης, συνηγορούν και επιβάλλουν, να κηρυχθεί η περιοχή και η Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας του Δήμου μας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να εκτελεσθούν κατεπειγόντως τα όλως αναγκαία έργα, για την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της πρόσβασης και της επικοινωνίας και την ανακατασκευή της καταστραφείσας γέφυρας.

Ήδη, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και της επιτακτικής και αδήριτης ανάγκης που υπάρχει στην περιοχή της Κλειτορίας, έχει επιληφθεί και συνδράμει και το Μηχανικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού, το οποίο θα πρέπει να ενισχυθεί στα έργα, που θα εκτελέσει, με την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ζητούμε, λοιπόν, κατ’ αρμοδιότητά σας, να κηρυχθεί ΑΜΕΣΑ η περιοχή και η Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να εκτελεσθούν ΤΑΧΙΣΤΑ τα απαιτούμενα (προσωρινά και μόνιμα) έργα αποκατάστασης της επικοινωνίας και της πρόσβασης με την Κλειτορία.» 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...