Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Συνεχίζεται ο κατήφορος του Περιφερειακού Συμβουλίου» λέει ο Πατσαρίνος

«Συνεχίζεται ο κατήφορος του Περιφερειακού Συμβουλίου» λέει ο Πατσαρίνος

Για την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος, επισημαίνει ότι «συνεχίζεται, δυστυχώς ο κατήφορος στην κακή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στις 28/1/2013 τόσο στην 2η ειδική συνεδρίαση όσο και στη 2η τακτική για τα θέματα που μας απασχόλησαν, οι εισηγήσεις τους δόθηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή ή δεν δόθηκαν καθόλου.

Η εικόνα για τα 3 θέματα που συζητήσαμε είναι η εξής:

Θέμα: Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2012. Καθοριστικό θέμα για την έκδοση συμπερασμάτων για την πορεία της Περιφέρειας, όπου αφού απέφυγε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης την κεντρική εισήγηση (ως όφειλε με την πρόσκληση), μας δίνονταν έως την τελευταία στιγμή οι απολογισμοί των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών, χωρίς να έχουν ενιαία μορφή. Έτσι ο κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος ήταν υποχρεωμένος μέσα σε ελάχιστο χρόνο να ενημερωθεί για σοβαρά θέματα, μέσα από εκατοντάδες σελίδες.

Θέμα: Ετήσια έκθεση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη. Η εισήγηση δόθηκε αυθημερόν. Δεν υπήρχε ούτε εδώ ο απαραίτητος θεσμικά προβλεπόμενος χρόνος των 3 ημερών για να ενημερωθούμε. Σημειώνουμε επιπρόσθετα ότι τα 2 παραπάνω θέματα αποτελούσαν το περιεχόμενο της 2ης ειδικής συνεδρίασης.

Θέμα 1ο (τακτικής συνεδρίασης): Έγκριση Α1 σταδίου της μελέτης για την αξιολόγηση αναθεώρησης και εξειδίκευσης του χωροταξικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ενώ ήταν θέμα σε τακτική συνεδρίαση πριν 1 μήνα και αναβλήθηκε, φτάσαμε να το συζητήσουμε χθες, χωρίς υπηρεσιακή εισήγηση, όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο. Στη συνοπτική γενική και αόριστη εισήγηση του Περιφερειάρχη, ενώ χαρακτηρίζεται μοναδικό και κεντρικό θέμα, υποβαθμίζεται η α΄ φάση αξιολόγησης και ανάλυσης των στοιχείων. Στην επίμονη προσπάθειά μας και άλλων συναδέλφων να δοθούν απαντήσεις, γιατί δεν μας δόθηκαν τα όποια στοιχεία της αξιολόγησης, οι απαντήσεις του Περιφερειάρχη και της Αντιπεριφερειάρχη κας Νικολάκου ήταν ότι «αλλοίμονο που δεν τα ξέρετε και ότι εδώ συζητάμε πολιτικά και δεν είναι επιστημονικός σύλλογος»!!!  Στην πορεία όμως της προφορικής ενημέρωσης από την αξιόλογη δουλειά των μελετητών και του αρμόδιου Υπουργείου, φάνηκε ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία και συμπεράσματα που αφορούν το θέμα και ενώ έπρεπε, δεν μας είχαν δοθεί. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης απροκάλυπτα μας είπε ότι αυτός, αφού έχει ενημερωθεί 2 φορές από το Υπουργείο, έχει κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις και έχει δώσει και συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τα επόμενα στάδια!!!

Προκειμένου να καταγγείλουμε τη διαδικασία προχωρήσαμε σε αποχή. Η αποχή μας όμως δυστυχώς δεν φαίνεται να πτοεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Φαίνεται ότι θέλει να έχει την αποκλειστικότητα της ενημέρωσης, παραγκωνίζοντας τη δημοκρατία και τη διαφάνεια.

Η συνεχιζόμενη τακτική της αδιαφάνειας με περιορισμένη ανάρτηση θεμάτων στο διαδίκτυο, με έλλειψη απαντήσεων σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, με έκτακτη υποβολή αρκετών θεμάτων στις συνεδριάσεις, με απουσία εισηγήσεων ή παρουσίασή τους την τελευταία στιγμή, προσβάλλουν τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτή η κατάσταση αφορά αφενός το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους. Στην τρέχουσα οικονομική και ανθρωπιστική κρίση χρειάζεται η συμβολή όλων και τέτοιες καταστάσεις είναι άκρως ανησυχητικές.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...