Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπούκλης: «Παράτυπη η διαδικασία των Οικολόγων να άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου» (vd)

Μπούκλης: «Παράτυπη η διαδικασία των Οικολόγων να άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου» (vd)

Με αφορμή την «άρση της εμπιστοσύνης» των Οικολόγων Πελοποννήσου προς το πρόσωπό του, ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά», Λάμπρος Μπούκλης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, το μεσημέρι της Πέμπτης (31/1/2013), στην Τρίπολη.

Χαρακτήρισε την απόφαση αυτή μια παράτυπη διαδικασία και είπε ότι έχει ζητήσει τα πρακτικά της συγκεκριμένης απόφασης αλλά ακόμα και σήμερα δεν του έχουν δοθεί και ότι δεν του έχουν δοθεί ακόμα τα ονόματα. Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε με μια ομάδα ανθρώπων δε μπορεί να σταματήσει με μια ανακοίνωση 10 με 12 μελών οικολόγων πράσινων της Πελοποννήσου. Αυτές είναι παλαιοκομματικές τακτικές που θυμίζουν αριστερές διαδικασίες είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει στάση αντίθετα τον επόμενο 1,5 χρόνο θα αναλάβει πρωτοβουλίες που θα δείξουν ότι οι Ευρωπαίοι Πράσινοι δεν ανήκουν ούτε στην δεξιά ούτε στην αριστερά. Στη συνέχεια, είπε ότι θέλει να κάνει ένα άνοιγμα προς τους νέους ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους και να ασχοληθούν με το θέμα της οικολογίας. «Ασχολήθηκα με την πολιτική για να προσφέρω στον τόπο μου κι ας με κατηγορούν ότι στηρίζω τη διοίκηση της αιρετής Περιφέρειας» συμπλήρωσε.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, είπε, μεταξύ άλλων: 
'Ψηφίσαμε λευκό για τις Ειδικές οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) και είμαστε οι πρώτοι που ταχθήκαμε υπέρ των Αυστριακού μοντέλου'
'Επίσης, είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για Συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αρκεί να έχουν τοπικό χαρακτήρα. Ξέρω ότι η Τρίπολη έχει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια, όπως και γενικά όλη η περιφέρεια'.
'Στηρίζουμε την τοπική κοινωνική οικονομία και θέλουμε μέσα από αυτή να γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων και η διαχείριση της ενέργειας'. 'Στηρίζουμε τη δημιουργία μικρών τοπικών επιχειρήσεων που να [προσφέρουν στη διαχείριση των απορριμμάτων και της ενέργειας'.
'Για τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει δείξει ζήλο η περιφέρεια να εφαρμοστούν, οι ΑΠΕ έχουν φέρει χρήματα στις τοπικές κοινωνίες και έχουν εξασφαλίσει 300 MW ενέργεια που γλιτώνουμε από τον λιγνίτη'.
'Για την ανακύκλωση τολμήσαμε να μιλήσουμε πρώτοι εμείς οι ευρωπαίοι οικολόγοι'. 'Θέσαμε ερωτήσεις για τη δεματοποίηση, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, τις ιχθυοκαλλιέργειες, το σιδηρόδρομο, τον προαστιακό, το εξασθενές χρώμιο'. 'Η αδελφοποίηση με τη Ρηνανία Βερτσφαλία θα δώσει μια ώθηση ώστε να γίνουν πράξη αυτά'. 
Τέλος είπε ότι οι εποχές θέλουν συναίνεση, διαβούλευση και συνεργασία ώστε να εφαρμοστεί η οικολογική συνείδηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...