Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κόντρα (με φόντο την Περιφέρεια;) ανάμεσα σε Νίκα και Τατούλη για το στρατόπεδο της Καλαμάτας!

Κόντρα (με φόντο την Περιφέρεια;) ανάμεσα σε Νίκα και Τατούλη για το στρατόπεδο της Καλαμάτας!

Η περιφέρεια ανακοίνωσε ότι σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Καλαμάτας «Παπαφλέσσα» στην Περιφέρεια με σκοπό τη δημιουργία πρότυπου campus Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα όλων των συλλόγων και της ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου.

Αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα που είπε: "Με αφορμή δημοσιεύματα και τη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Δήμαρχος υπενθύμισε – μιλώντας στους δημοσιογράφους, - πως «η θέση του Δήμου Καλαμάτας είναι ότι το στρατόπεδο Παπαφλέσσα πρέπει να παραμείνει για στρατιωτικούς σκοπούς. Αν θέλουμε την ενίσχυση και την ενδυνάμωση, όπως έχει διακηρυχθεί, της 120 ΠΕΑ, ας λειτουργήσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας συμπληρωματικά με αυτήν.

Υπάρχουν θέσεις γι' αυτό, η πόλη έχει συγκεκριμένη θέση. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε, χωρίς να ερωτηθεί η πόλη. Η χρησιμοποίηση του στρατοπέδου για προνοιακούς σκοπούς με εμβάλλει σε  ανησυχίες».

Πρόκειται για ξεκάθαρη αιχμή του Δημάρχου Καλαμάτας κατά του Πέτρου Τατούλη, δύο πολιτικά πρόσωπα που μέχρι προσφάτως διατηρούσαν άριστες σχέσεις. Ενδεχομένως, αυτή η αντιπαράθεση να οφείλεται στην πιθανή κάθοδο του Παναγιώτη Νίκα στις περιφερειακές εκλογές, ως αντίπαλος του Πέτρου Τατούλη...

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...