Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Στόχος μας να αποτελέσουμε την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών»

«Στόχος μας να αποτελέσουμε την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών»

«Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δικτύου μονοπατιών Apollo Trails την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας και σημείωσε ότι «στον εναλλακτικό τουρισμό η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στην οποία και άλλες Περιφέρειες θα ακολουθήσουν. Μέσα στο 2019 θα έχουμε περίπου 1500 χιλιόμετρα μονοπατιών, εκ των οποίων το 85% θα είναι πιστοποιημένα».

Ο κ. Τατούλης συνεχάρη τον κ. Σπύρο Αγγελόπουλο για την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του για τη δημιουργία αυτού του δικτύου γιατί συμβαδίζει απολύτως με τη στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον εναλλακτικό τουρισμό, η οποία δεν έχει στόχο να δημιουργήσει μόνο μια οικονομική προϋπόθεση ενός νέου εγχειρήματος, «αλλά γιατί πιστεύουμε ότι τα μονοπάτια πιθανώς να δώσουν συνέχιση της ζωής στα χωριά μας που έχουν τεράστια προβλήματα ερημοποίησης και το μέλλον τους δεν διαγράφεται τόσο ευοίωνο».

Ο δημογραφικός μαρασμός εξαφανίζει πάρα πολλά από τα χωριά μας, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανέφερε ότι η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής εστιάζεται στη δημιουργία των προϋποθέσεων να παραμείνουν τα χωριά ζωντανά με ανθρώπους.

Παλαιότερα ξεπερνούσαμε τις κρίσεις γιατί η ύπαιθρος ήταν ζωντανή και έδινε ανθρώπινους πόρους προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια, δήλωσε επίσης ο κ. Τατούλη και σημείωσε ότι αυτοί οι ανθρώπινοι πόροι ήταν καθαρά ανιδιοτελείς στην προσφορά τους στην πατρίδα.

Το Menalon Trail που είναι το 8ο πιστοποιημένο μονοπάτι έγινε πραγματικότητα με την προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων και τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έδειξε το δρόμο. Το Apollo Trails θα δείξει και αυτό το δικό του το δρόμο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη.

«Η προσπάθειά μας για τη ευρύτερη περιοχή είναι η ενοποίηση της φυσικής και πολιτισμικής ομορφιάς της ευρύτερης περιοχής. Ήδη έχουμε ένα έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίου ευρώ που θα συνδέσει το Λύκειο όρος με τη Νέδα και έχουμε επίσης ένα άλλο έργο 500.000 ευρώ για τη Νέδα» ανέφερε ο κ. Τατούλης.

Για τη διαχείριση του μονοπατιού, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη θα δημιουργηθεί μια ΚΟΙΝ.ΣΕΠ., το οποίο αποτελεί μια νέα πολιτική πρόταση, για τη δημιουργία μιας κοινωνικής εταιρείας που θα μπορεί να χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια για να εξασφαλίσει τη συντήρηση και λειτουργικότητα του μονοπατιού. 

«Ένα μεγάλο πρόβλημα της πολιτικής είναι ότι λίγοι πολιτικοί έρχονται σε επαφή με τους απλούς ανθρώπους, με τα χωριά μας, με τα προβλήματά τους. Δεν τα γνωρίζουν και θεωρούν ότι εκ του μακρόθεν μπορούν να ασκήσουν πολιτική» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε το μονοπάτι αυτό ένα πολύ μεγάλο γεγονός για την περιοχή, το οποίο θα ενισχύσει παράλληλα τη συνεργασία μας με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκε και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία δήλωσε ότι η το Apollo Trails θα προωθηθεί για άμεση πιστοποίηση και ένταξή του στα διευρωπαϊκά δίκτυα μονοπατιών ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τον εναλλακτικό τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...