Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Π.ΟΜ.Α.μεΑΠΕΛ. | Με επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο συνέδριο στην Τρίπολη

Π.ΟΜ.Α.μεΑΠΕΛ. | Με επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο συνέδριο στην Τρίπολη

Με επιτυχία έληξαν οι εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου με θέμα: "Καθιστώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδανικό προορισμό για προσβασιμότητα τουρισμού ΑΜΕΑ και Ιατρικό Τουρισμό" που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο  7 Δεκεμβρίου 2018 στο Λουτράκι και 8-9 Δεκεμβρίου 2018 στη  Τρίπολη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με   την ΕΣΑμεΑ και την ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου.

Παράλληλα, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση από τον διοικητή του ΟΠΕΚΑ κ. Πλιάκη και από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΠΥ κ. Γεωργακόπουλο για θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

 Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, ημέρα λήξης του Συνεδρίου,  στην κατάμεστη αίθουσα του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  κ.  Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου κ. Νίκος Καραλής.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ κ. Καραλής χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία για την διοργάνωση  διεθνούς τριήμερου συνεδρίου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και  ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη , το Πρόεδρο κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ αφενός για την παρουσία τους στο Συνέδριο και αφετέρου για την επιλογή της  έδρας της ΠΟΜΑμεΑ, της Τρίπολης για να συνεδριάσουν. Μάλιστα ζήτησε από τα μέλη του Γ.Σ., ως εκπρόσωποι των ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων απ’ όλη την Ελλάδα, να  μεταφέρουν τα συμπεράσματα του Συνεδρίου σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Τέλος,  ευχαρίστησε  τα μέλη όλων των Συλλόγων ΑμεΑ, Γονέων  και χρονίως πασχόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν το Συνέδριο.

.Ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Βαρδακαστάνης, στην ομιλία του,  επεσήμανε ότι, για να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα μίας περιοχής,  πρέπει να είναι πρώτα και κύρια προσβάσιμη στα άτομα που κατοικούν σε αυτή και στη συνέχεια στα άτομα που θα φιλοξενήσει. Δήλωσε, δε χαρακτηριστικά, πως θα πρέπει να υπάρξει στον τομέα αυτό αλλαγή πολιτικής και ανέφερε πως στη χώρα μας οι οάσεις που υπάρχουν σε αυτό το επίπεδο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ερήμου.

Σημείωσε, δε στη συνέχεια,  ότι "είναι σημαντικό να αναζητούμε νέους δρόμους στον τομέα της τουριστικής πολιτικής” και μάλιστα τόνισε πως “ο τουρισμός για όλους δεν αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας και ευσπλαχνίας αλλά είναι πολιτική πράξη, επιχειρηματική πράξη και πράξη που αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μίας περιοχής”.

Για το Δ.Σ.

Π.ΟΜ.Α.με.Α    ΠΕΛ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...