Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιφερειακές εκλογές Πελοποννήσου 2019 | Αυτοί είναι οι 10 υποψήφιοι για τη θέση του Περιφερειάρχη!

Περιφερειακές εκλογές Πελοποννήσου 2019 | Αυτοί είναι οι 10 υποψήφιοι για τη θέση του Περιφερειάρχη!

Το προεκλογικό σκηνικό για τις περιφερειακές εκλογές της Πελοποννήσου αρχίζει και διαμορφώνεται το «παζλ».

Το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, με τις υποψηφιότητες που έχουν ήδη ανακοινωθεί!

Τατούλης: Στις εκλογές του 2010 είχε το χρίσμα του κραταιού τότε ΠΑΣΟΚ, το 2014 είχε τη στήριξη της ΝΔ. Και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις κέρδισε και μετρά 8 και πλέον χρόνια στη θέση του Περιφερειάρχη. Στήριξη έχει μόνο από το κόμμα ΝΕΟ της Κατερίνας Παπακώστα.

Νίκας - ΝΔ: Ο λόγος για τον επιτυχημένο Δήμαρχο της Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Το κόμμα της ΝΔ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέληξε στην επιλογή στήριξης του Παναγιώτη Νίκα και με αυτό το πρόσωπο μπροστά στοχεύει στη νίκη. 

Δέδες - ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε από την Κορινθία. Στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η υποψηφιότητά του δεν θα περιοριστεί μόνο σε αυτό τον πολιτικό χώρο. Ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης και το 2014 ως ανεξάρτητος και διεκδικήσε με σοβαρές αξιώσεις την είσοδό του στο δεύτερο γύρο.

Μπουντρούκας: Ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έχοντας τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής και παράλληλα προσπαθεί να δημιουρηήσει ένα συνδυασμό όσο το δυνατόν πιο πολυσυλλεκτικό.

Χρυσή Αυγή - Τζεμπετζής: Στις εκλογές του 2014, ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής πήρε 9% και έβγαλε δύο περιφερειακούς συμβούλους. Αυτή τη φορά, υποψήφιος Περιφερειάρχης θα είναι ο Αρκάς Δικηγόρος Δημήτρης Τζεμπετζής.

ΚΚΕ - Γόντικας: Εξαιρετική ήταν η παρουσία του ΚΚΕ στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές με 6,5% και δύο έδρες. Μπροστά μπαίνει ένα από τα κορυφαία και πολύ έμπειρα στελέχη του κόμματος στην Πελοπόννησο, ο Νίκος Γόντικας ο οποίος λογικά θα ηγηθεί ξανά αυτής της προσπάθειας τον Μάιο του 2019.

Οικολόγοι Πράσινοι - Λυμπεροπούλου: Στις προηγούμενες εκλογές εξέλεξαν έδρα στο περιφερειακό συμβούλιο και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου θα είναι ξανά υποψήφια Περιφερειάρχης το 2019.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Κάτσαρης: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέλεξε έδρα στο περιφερειακό συμβούλιο και θα είναι παρούσα και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Επικεφαλής θα είναι ο Παναγιώτης Κάτσαρης από τη Μεσσηνία. 

Λαϊκή Ενότητα - Πετράκος: Η ΛΑΕ (κόμμα Λαφαζάνη) εκπροσωπείται στο περιφερειακό συμβούλιο από τους Αλεξανδρή και Χρυσαδάκο. Στις εκλογές του 2019 η ΛΑΕ θα είναι παρούσα και με επικεφαλής τον πρώην βουλρυτή Μεσσηνίας, Θανάση Πετράκο.

Δημήτρης Σαραβάκος: Την απόφαση του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης έχει ανακοινώσει ο Δημήτρης Σαραβάκος (πρώην νομάρχης Αργολίδας, Προέδρος της Ένωσης τέως Αιρετών Νομαρχών Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης) και θα έχει τη στήριξη της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...