Menu
RSS
Τρίτη, 21/05/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Στην αντεπίθεση ο Στρατηγάκος: «Οι νομικοί  ισχυρισμοί του κ. Γατσόπουλου είναι καταφανώς παιδαριώδεις»

Στην αντεπίθεση ο Στρατηγάκος: «Οι νομικοί  ισχυρισμοί του κ. Γατσόπουλου είναι καταφανώς παιδαριώδεις»

 

Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του δικηγόρου Τάκη Γατσόπουλου είναι ότι «καταφανώς άκυρες» οι νέες αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στην Παλιόχουνη και την Λακωνία για το έργο ΣΔΙΤ των σκουπιδιών, άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Στρατηγάκου που πέρασε στην αντεπίθεση: «Δεν έχει πάτο το βαρέλι της αθλιότητας του πρώην περιφερειακού συμβούλου κ. Τάκη Γατσόπουλου και νυν έμμισθου εντολοδόχου  ιδιοκτητών στην περιοχή της Παλαιόχουνης. Με την σημερινή του ανακοίνωση επιχειρεί  με νομικά ακροβατικά να ερμηνεύσει κατά τα οικονομικά συμφέροντα των πελατών του τις διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μόνο προφανή του στόχο αφενός να καθυστερήσει για ακόμη μια φορά το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων και αφετέρου να «εκβιάσει» εμμέσως την απόφαση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων.

Οι νομικοί  ισχυρισμοί του κ. Γατσόπουλου είναι καταφανώς παιδαριώδεις.

Η συνεδρίαση 5/2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου 2019, αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, δηλαδή η παρουσία και συμμετοχή στη συνεδρίαση 26 μελών από τα συνολικά 51 μέλη του Πε.Συ. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 169 παρ. 1  του ν. 3852/2010 "το συμβούλιο έχει απαρτία εφόσον τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα"  (και άρθρο 10 παρ. 1 Κανονισμού ΠΣ). Περαιτέρω ορίζεται στην παρ. 3 του ιδίου άρθρου 169 ν. 3852/2010 (και στο άρθρο 10 παρ. 2 του Κανονισμού ΠΣ) ότι η απαρτία διαπιστώνεται με την έναρξη της συνεδρίασης και θεωρείται ότι εξακολουθεί να συντρέχει καθόλη τη συνεδρίαση για όλα τα θέματα, ενώ η απαιτούμενη πλειοψηφία για τη λήψη αποφάσεων υπολογίζεται με βάση τον αριθμό της απαιτούμενης απαρτίας (κατ’ ελάχιστο μόλις 14 θετικές ψήφοι).

Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με το νόμο και όπως έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν, αποφασίστηκε η διακοπή της συνεδρίασης και η συνέχισή της σε άλλη ημέρα, όπως προβλέπει ρητώς  το άρθρο 15 παρ. 3 του Κανονισμού ΠΣ, με την ΟΜΟΦΩΝΗ συναίνεση των παρόντων συμβούλων, ενώ ως προς τη συγκεκριμενοποίηση της ημέρας και ώρας συνέχισης της διακοπείσας συνεδρίασης, μετά από σχετικές συνεννοήσεις του προεδρείου με τους παρόντες συμβούλους αποφασίστηκε τελικά ομοφώνως από τους παρόντες περιφερειακούς συμβούλους ότι η συνεδρίαση θα συνεχιζόταν την επομένη, 13 Μαρτίου 2019, όπως έχει καταγραφεί επισήμως στα Πρακτικά της συνεδρίασης. Συνεπώς, δεν υπήρξε καμία απόφαση για λήξη της συνεδρίασης και αναβολή των εκκρεμούντων θεμάτων της ημερησίας διατάξεως σε άλλη συνεδρίαση όπως λανθασμένα έχει αναφερθεί από τρίτους και μη παρόντες κατά τη συνεδρίαση, αλλά αντιθέτως ελήφθη ομόφωνη απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο για διακοπή και συνέχιση της εν λόγω συνεδρίασης για την αμέσως επόμενη ημέρα. H 5/2019 Συνεδρίαση του Πε.Συ. έληξε όχι στις 12 αλλά στις 13 Μαρτίου κατά τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι το ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε ο Πρόεδρος του Πε.Συ. αμέσως μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, δεν αποτελούσε βεβαίως απόφαση (αυτή την είχε ήδη λάβει το ΠΣ) αλλά ενημερωτικό σημείωμα προς όλους τους περιφερειακούς συμβούλους (δηλ. και προς εκείνους οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διακοπείσα συνεδρίαση), ενημέρωση που ενισχύθηκε από ανάρτηση στο ppel.gov.gr και ενημέρωση των ΜΜΕ.    

Καληνύχτα σας, κ. Γατσόπουλε και προς θεού μην υποψιαστείτε ποτέ ότι εσείς, ως έμμισθος εντολοδόχος των πελατών σας  μπορείτε να εξαπατήσετε τους πολίτες ότι υπερασπίζεστε τα δικά τους συμφέροντα. Εσείς πληρώνεστε για να συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους οι Πελοποννήσιοι τα εκατομμύρια των προστίμων.

Ηλίας Στρατηγάκος

Πρόεδρος Πε.Συ. Πελοποννήσου»

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 12:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Γ@ΔΙ , ΛΥΠΑΜΑΙ ΝΑ ΠΩ, ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΠΡΕΠΗ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΕΣΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ...... ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 23:43 Σύνδεσμος σχολίου

    τι λες ρε γιδι , που σε βρηκανε. αφου εχει καταγραφει στο βιντεο ότι η συνεδριαση θα γινοταν στις 18 Μαρτη αυτή είναι η αποφαση και αυτη καταγραφηκε στα πρακτικά . Εσυ με το έτσι θέλω και εκ των υστέρων την καταστρατηγησες στρατηγακο και την πηγες την επαυριον ! με πιο δικαίωμα. δεν μπορείς. κατασταστρατηγεις τον κανονισμό. Τώρα αντε πάλι ξανα ακύρωση απο την αποκεντρωμενη. εισαι εν αδίκω γιδι ε γιδι .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...