Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σεισμός - Τουρκία | Ζημιές σε 100 σπίτια, τραυματίες και εγκλωβισμένοι (vd)

Σεισμός - Τουρκία | Ζημιές σε 100 σπίτια, τραυματίες και εγκλωβισμένοι (vd)

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), σημειώθηκε στην πόλη Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία, με τις τοπικές αρχές να αναφέρουν μέχρι στιγμής τραυματίες και σπίτια που κατέρρευσαν. Σύμφωνα με το τουρκικό σεισμολογικό παρατηρητήριο του Καντιλί, η δόνηση είχε μέγεθος 5,7 βαθμών και είχε εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων.

«Κατέρρευσαν σκεπές, υπήρξαν μεγάλες ρωγμές, κάποια σπίτια κατέρρευσαν», δήλωσε η δήμαρχος του Μποζκούρτ, η Μπιρσέν Τσελίκ στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. «Δεν υπάρχει νεκρός, δεν υπάρχει σοβαρά τραυματίας», πρόσθεσε.

«Οι πρώτες πληροφορίες που λάβαμε δεν κάνουν λόγο για νεκρούς ούτε για καταρρεύσεις μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο επικεφαλής της AFAD για την περιοχή του Ντενιζλί, ο Αλί Ετίζ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. O πληθυσμός της κωμόπολης Μποζκούρτ που έγινε ο σεισμός είναι περίπου 15.000 άτομα.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΝΤV υπάρχουν κατεστραμμένα κτίρια, κυρίως παλιά σπίτια και εγκλωβισμένοι, με τη δήμαρχο της Μποζκούρτ να δηλώνει στον ίδιο σταθμό ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...