Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τέλος το ελεύθερο πορνο στο Internet

Τέλος το ελεύθερο πορνο στο Internet

Αλλάζουν τα δεδομένα σε ότι αφορά την ελεύθερη πρόσβαση σε sites πορνογραφικού περιεχομένου. Η τεράστια αυτή βιομηχανία θεάματος με τα δις κέρδη, ήδη ετοιμάζεται να αντιδράσει νομικά…

Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες στην Ευρώπη. Μάλιστα η αρχή θα γίνει άμεσα από την Μεγάλη Βρετανία, με πολλές χώρες να τη χρησιμοποιούν ως… πιλότο, τόσο για τις αντιδράσεις, όσο και για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που θα πάρει, ώστε να ακολουθήσουν και αυτές.

Πιο συγκεκριμένα οι Βρετανοί, από τον Απρίλιο του 2020 δε θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε περιεχόμενο ενηλίκων, αν δεν αποδεικνύουν ότι είναι ενήλικες.

Θα καλούνται λοιπόν να αποδείξουν ότι έχουν την κατάλληλη ηλικία «φορτώνοντας» σε μία ανάλογη φόρμα το διαβατήριό τους ή την ταυτότητά τους εντός τεσσάρων εβδομάδων, από την ημέρα που θα ζητήσουν να έχουν πρόσβαση.

Ήδη υπάρχει το σύστημα «AgeID» στο οποίο έχουν ενταχθεί αρκετοί ιστότοποι, που επιτρέπει στους χρήστες να επιβεβαιώνουν ότι είναι 18 χρησιμοποιώντας την άδεια οδήγησης ή το διαβατήριό τους.

Με αυτό τον τρόπο πιστεύει η Βρετανική Κυβέρνηση ότι θα περιορίσει τις επισκέψεις ανηλίκων σε sites πορνογραφικού περιεχομένου τα οποία σήμερα είναι εντελώς ελεύθερα και μάλιστα με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά. Παράλληλα ελπίζουν να  δώσουν ένα ισχυρό πλήγμα και στην παιδική πορνογραφία.

Σημειώστε πως  ο Απρίλιος του 2020 είναι η τελική ημερομηνία εφαρμογής, ενός νόμου που ψηφίστηκε το 2017 και έχει παραταθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα…

https://www.newsauto.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...