Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

H Γουχάν γιορτάζει το τέλος του lockdown – Φωταγωγήθηκε όλη η πόλη και κόσμος βγήκε στους δρόμους!

H Γουχάν γιορτάζει το τέλος του lockdown – Φωταγωγήθηκε όλη η πόλη και κόσμος βγήκε στους δρόμους!

Η Γουχάν κάνει restart μετά από 77 μέρες σκληρής καραντίνας και όλη η πόλη φωταγωγείται για να γιορτάσει το τέλος του lockdown.

Εκατοντάδες επιβάτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη με τρένο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη τοπική ώρα, καθώς οι αρχές προχωρούν στην άρση του αποκλεισμού που είχε επιβληθεί πριν από πάνω από 2 μήνες στην κινεζική πόλη, εστία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας σήμερα), οι αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει κανείς από την Ουχάν, μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Οι ουρανοξύστες και οι γέφυρες της πόλης φωταγωγήθηκαν για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα. Αστυνομικοί απομακρύνουν και τα τελευταία οδοφράγματα και οι φωτογράφοι απαθανατίζουν τις στιγμές.

Ειδικό σόου με λέιζερ και 3D Projection Mapping και στις δύο πλευρές του ποταμού Yangtze φώτισε τους ουρανοξύστες με κινούμενες εικόνες ιατρών που βοηθούν ασθενείς, μαζί με την εμφάνιση των λέξεων «ηρωική πόλη».

Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Ουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων». Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα. Στην Ουχάν, ο αριθμός των πτήσεων και των δρομολογίων των τρένων παραμένει περιορισμένος προς το παρόν. Η Ουχάν θα διατηρήσει διάφορους περιορισμούς στις μετακινήσεις στην πόλη για να εμποδίσει κάθε πιθανή ανάκαμψη των κρουσμάτων.

Πηγή: www.lifo.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...