Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

80χρονος τραγουδάει κάθε μέρα στην άρρωστη γυναίκα του έξω απ’ το παράθυρο του γηροκομείου! (vd)

80χρονος τραγουδάει κάθε μέρα στην άρρωστη γυναίκα του έξω απ’ το παράθυρο του γηροκομείου! (vd)
Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και οι περιορισμοί που οφείλουμε να ακολουθούμε κατά γράμμα, στερούν σε πολλούς από εμάς την επαφή με ανθρώπους που αγαπάμε. Για κάποιους μάλιστα, λιγότερο τυχερούς, αυτή η επαφή είναι, καθημερινά, η ομορφότερη στιγμή της ημέρας τους. Όπως για μια ηλικιωμένη κυρία στη μακρινή Αλαμπάμα των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται στο γηροκομείο με Αλτζχάιμερ – πάσχει 17 χρόνια από την ασθένεια – και η μόνη της απόλαυση μέχρι πρόσφατα ήταν η παρέα του άντρα της που την επισκεπτόταν κάθε μέρα.

Δυστυχώς, η Πολιτεία της Αλαμπάμα αναγκάστηκε να λάβει αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού κι έτσι, εδώ και αρκετές μέρες εκείνος δεν μπορεί να την επισκεφθεί κανονικά.

Αντ’ αυτού, λοιπόν, εμφανίζεται κάθε μέρα έξω απ’ το παράθυρό της και, κάνοντας ίσκιο με τα χέρια για να την βλέπει, της τραγουδάει το «Amazing Grace». Κι εκείνη τραγουδάει σιγά σιγά μαζί του κι έτσι μοιράζονται αυτές τις δύσκολες στιγμές, ώσπου να ξαναβρεθούν και πάλι δίπλα δίπλα και να κρατήσουν ο ένας το χέρι του άλλου σφιχτά. 

«Πάντα της έλεγα με κάθε τρόπο πόσο πολύ την αγαπώ… “μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος,» δήλωσε ο συμπαθής άντρας λίγο μετά αφότου η ιστορία τους έγινε viral. «αλλά τώρα προσπαθώ να δείξω σε όλους πως ό,τι κι αν συμβεί στη ζωή μας, ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε την αγάπη να ξεθωριάσει. Ακόμη κι αν η γυναίκα μου δεν με αναγνωρίζει πια, εγώ θα είμαι δίπλα της κάθε μέρα, επειδή εγώ ξέρω καλά ποια είναι και τι σημαίνει για μένα!»

Αντιλαμβανόμενος δε τη διάσταση που πήρε η κίνησή του, ένιωσε την ανάγκη να παροτρύνει όλους μας να επενδύσουμε στην ανθρώπινη επαφή και να μην ξεχνάμε τους ηλικιωμένους που είναι μόνοι, ειδικά αυτές τις ζοφερές μέρες:

«Μιλήστε με τους ηλικιωμένους συγγενείς σας όπως μπορείτε, είτε πίσω από ένα παράθυρο είτε μέσα από μια οθόνη. Ακόμη και από ένα παλιό τηλέφωνο, αν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία. Διατηρείστε επαφή. Εγώ μπορώ να είμαι εδώ κάθε μέρα, αλλά δεν έχουν όλοι την τύχη της γυναίκας μου. Υπάρχουν, όμως, πολλοί τρόποι να κρατάτε επαφή, έστω κι από μακριά.»

https://www.mama365.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...